Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Sens īpašums Umbrijā
Ilgus gadus glabāts noslēpums
Lielas mīlestības stāsts

Nekas nav aizmirsts, tas tikai dus zem klusēšanas plīvura...

“Vēl šodien, kad eju pa mežu un zem maniem soļiem čab lapas, es domāju par mums, par to, kā mēs toreiz tur gulējām un mīlējāmies, par pašu pirmo reizi. Es domāju par zemes un koka smaržu un par atvasaras debesīm virs mūsu galvām, tik skaidrām un zilām debesīm...”
Šīs rindiņas jaunā žurnāliste Hanna lasa savas tantes Eli vēstulē.

Īstenībā Hanna bija gribējusi tikai sagatavot pārdošanai savas mirušās tantes māju, taču nejauši viņa atrod senu vēstuļu kaudzīti un sāk tās lasīt. No vēstuļu lapās aprakstītajiem notikumiem veidojas dramatisks dzīvesstāsts un iezīmējas sen glabāts noslēpums, kas uz visiem laikiem izmainīs Hannas dzīvi.

Hanna iepazīstas ar Mateo, ciema iedzīvotāju, kuru visi dēvē par “ābolu vācēju”, jo viņš aizrautīgi kopj un audzē senas ābolu un bumbieru šķirnes. Šķiet, ka viņš par tanti Eli zina kaut ko vairāk, jo abus saistījušas īpašas draudzības saites, bet vai viņš būs gatavs atklāt seno noslēpumu?

Anja Jonuleita (dz. 1965. g.) ir vācu rakstniece. Viņa ir studējusi itāļu un angļu valodu un strādājusi par tulkotāju, līdz sākusi pati rakstīt romānus un stāstus.

No vācu valodas tulkojusi Iveta Galēja.

Iesaki draugiem