Apraksts

Vai esi jau iepazinies ar Pārgalvju ģimeni? Viņi dzīvo pavisam parastā mājā visnotaļ parastā piepilsētas ielā, bet paši ir gluži neparasti...
Ja esi izlasījis pirmo Džūliana Klerija grāmatu par Pārgalvjiem ar lieliskajām, jautrajām Deivida Robertsa ilustrācijām, tu jau zini viņu noslēpumu. Ja ne, pačukstēsim priekšā tikai to, ka Pārgalvja kungs sacer jokus Ziemassvētku plaukšķenēm un labprāt rakājas pa kaimiņu atkritumu tvertnēm, Pārgalves kundze no olu kārbām un vistu kauliņiem darina īpatnējas cepures, Bobijs ir mazs nerātnis, kas skraidelē apkārt un grauž galda kājas, bet Betijai patīk tvarstīt brāli, turklāt viņai ir savādi, spiedzīgi smiekli.
Otrajā grāmatā par Pārgalvjiem (kura vēl vairāk nekā pirmā papildināta ar Pārgalvja kunga jokiem) tu uzzināsi, kas notiek ģimenes namā, kad paklīst runas, ka tur patvērumu atradīs ikviens dzīvnieks, kam draud briesmas. Vai Pārgalvjiem izdosies pārvarēt visas grūtības un izglābt draugus? Un vai pārpildītā māja nepārvērtīs par haosu viņu pašu dzīvi?

No angļu valodas tulkojusi Laura Dreiže.

“Brīnišķīgās ilustrācijas padara šo neparasto stāstu vēl dzīvāku, un katrs jaunais lasītājs radīs tajā bezgala daudz prieka.”
Guardian, The Best New Children's Books

“Neparasta, aizraujoša un ļoti, ļoti jautra grāmata ar pamatīgu zemtekstu par to, kā mēs dzīvojam un ļaujam dzīvot citiem.”
Lovereading4Kids

“Apburoši muļķīgi un bezgala smieklīgi... Jūs smiesieties skaļā balsī! Šajā pasaulē mums vajadzētu vairāk tik jautru grāmatu!”
The School Librarian

Iesaki draugiem