Apraksts

Starptautiski ietekmīga inovatora un uzņēmēja Guntera Pauli - dēvēta arī par ilgtspējības Stīvu Džobsu - bilingvāla zinātniskā pasaka LATVIEŠU un ANGĻU valodā.

Gunters Pauli kopā ir radījis 365 zinātniskas pasakas 5-8 gadus veciem bērniem. Viņš tās rakstījis, lai pats saviem bērniem izskaidrotu dabu un cilvēku kā dabas būtni.

Mācību process, kas sākas ar šīm pasakām, veicina
* izpratni par kompleksām dabas sistēmām,
* emocionālās inteliģences attīstību,
* māksliniecisko pašizpausmi,
* interesi par akadēmiskām zināšanām.

Grāmatā iekļauti:
- praktiski uzdevumi, lai bērni trenētos izmantot apgūtās zināšanas
- ieteikumi vecākiem un pedagogiem, kā vislabāk strādāt ar zinātnisko pasaku.

Gunters Pauli (Gunter Pauli, 1956, Beļģijā) studējis ekonomiku Beļģijas un Francijas augstskolās, nodibinājis un vadījis daudzus uzņēmumus un sabiedriskās organizācijas, konsultējis dažādu valstu valdības un industriju līderus, kā ieviest inovācijas, ar kuru palīdzību efektīvāk un dabai nekaitīgāk, maksimāli izmantojot vietējos resursus, organizēt ūdens, pārtikas, mājvietu, veselības un enerģijas nodrošināšanu. Pauli aktivitātes aptver biznesu, kultūru, zinātni, politiku, izglītību un dabas aizsardzību.
Viņa vadībā uzņēmums "Ecover" kļuva par ekoloģiskās ražošanas pionieri. Pauli ir nodibinājis Zero Emissions Research and Initiatives (ZERI) un fondu The Global ZERI Network, kas panākuši dabas sistēmām atbilstošu ražošanas un patēriņa paradigmu maiņu virknē industriju. Viņa jaunākās iniciatīvas saistītas ar plastmasas atkritumu izvākšanu no pasaules okeāniem un ar jūras līmeņa paaugstināšanās novēršanu. G. Pauli ir izdevis 20 grāmatas, kas publicētas vairāk nekā 30 valodās.

Tulkotāja Lilija Berzinska.

Iesaki draugiem