Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Ļevs Kliots ir Latvijas uzņēmējs, ASV-Latvijas kopuzņēmuma "Riviera-Riga" līdzdibinātājs un prezidents, kā arī rakstnieks, kuram krievu valodā iznākušas nu jau četras grāmatas - "Liktenis un griba", "Satisfakcija", "Sfēra" un "Krustojums". Rakstīšana kļuvusi par nopietnu Ļeva Kliota aizraušanos, un autors turpina strādāt pie nākamajām grāmatām.

Satriecoši interesants, uz patiesiem notikumiem balstīts vēstījums par dzimušu rīdzinieku Borisu Zaļesski, puisi, kuram liktenis vienā mirklī atņēma visu - ģimeni, mājas, dzimteni -, lai vēlāk bagātīgi atalgotu, dāvājot to visu atkal no jauna citā pasaules malā.

Nerimtīgas alkas pēc laimes un aizmiršanās, sīksta dzīvotgriba un spilgts biznesmeņa talants - lūk, faktoru kopums, kas Borisu izved cauri dzīvei kā uzvarētāju. Kļuvis par miljonāru 23 gadu vecumā, dzēris šampanieti ar Simonu Sinjorē un citām kino un biznesa zvaigznēm, iedvesmojies no Frenka Sinatras, no maza nieciņa radījis milzīgu starptautisku uzņēmumu divos kontinentos, Boriss Zaļesskis ir personība, kāda pat ģēniju šūpulī Rīgā dzimst reizi gadsimtā. Aizrautīgs, harismātisks un... brīnišķīgi traks - tāds viņš nostājas lasītāja priekšā, lai atklātu spilgtākos sava raibā mūža mirkļus, neslēpjot ne naudas pelnīšanas knifus, ne sieviešu valdzināšanas metodes.

Romāna darbība aptver lielu laika posmu - no pagājušā gadsimta 30.-40. gadiem līdz mūsdienām. Notikumi risinās Rīgā, Minhenē, Parīzē, Franču Rivjērā, Ņujorkā... un atkal Rīgā, Latvijā.

No krievu valodas tulkojusi Gunta Silakalne.

Iesaki draugiem