Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Hillas (11 gadi), Kāpo (9 gadi) un Maiki (6 gadi 4 mēneši) vasaras brīvlaiks sākas neparasti. Mamma ir laimējusi divu nedēļu atpūtas braucienu uz Lapzemi, un šis laiks bērniem būs jāpavada kopā ar mājkalpotāju, ko solījusi atsūtīt ceļojumu aģentūra. Taču, kad atskan durvju zvans, ģimene ierauga lielu, pinkainu, putekļus bārstošu radījumu, kas ož kā zemes pagrabs un nerunā. Būtnei līdzi ir zīmīte, kurā rakstīts:
Saņēmēja ģimene: Hellemā.
Nosūtīts: apmācīts puscilvēks, tautā saukts par bubuli.
Specializācija: bērnu un mājas kopšana.

Drīz vien top skaidrs, ka bubuļi ir saņemti arī daudzu citu bērnu mājās. Kas īsti notiek? No kurienes tie ir ieradušies un kāpēc? Bērnus gaida divas ļoti aizraujošas un nedaudz bīstamas nedēļas, kurās tiks rastas atbildes uz daudziem svarīgiem jautājumiem...

Somu rakstnieces Tūtiki Tolonenas sarakstītā un Pasi Pitkenena ilustrētā grāmata ir piedzīvojums, kas aizrauj sev līdzi ar nepārvaramu spēku – kā jau visi patiešām labi stāsti. Grāmata ieguvusi Arvida Lidekena balvu, ko ik gadu piešķir labākajai somu bērnu grāmatai. Tā izdota vairāk nekā 20 valstīs, un pēc tās motīviem plānots uzņemt filmu Holivudā.

No somu valodas tulkojusi Anete Kona.

Iesaki draugiem