Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Reizēm, lai kaut ko saprastu, tas ir jāuzraksta. Jānosauc vārdā. Jāizliek ārpus sevis.
Reizēm, lai kaut ko saprastu, ir jāapklust. Jāienirst sevī. Un klusumā.

Kinorežisores un esejistes Vijas Beinertes grāmata “Vārdi un klusums” ir grāmata – Notikums. Ļoti personiska, taču vienlaikus tāda, kurā daudzi ielūkosies kā spogulī. Šo grāmatu gribas izrakstīt citātos, taču ne tādēļ, lai iemācītos no galvas, bet gan lai saskaņā ar tiem dzīvotu. Jo autore vārdos – bet visvairāk klusumā starp tiem – spējusi atklāt patiesas laimes formulu. “Vārdi un klusums” ir grāmata, ko gribēsies lasīt un pārlasīt visdažādākajos dzīves brīžos. Un ar katru lasījumu mēs tajā atklāsim mazliet vairāk nekā iepriekšējā reizē.

“Tu lasi, un visu laiku tev ir prieka sajūta. Pat tad, kad tiek runāts par skumjām un sāpīgām lietām. Jo ir cerība, brīžiem smalks humors un vienmēr daudz mīlestības. Tu aizver grāmatu, bet tā turpinās tevī.”
Anita Paegle, māksliniece

“Pārdomas, kuras mundrinoši atgādina: nekad nav par agru – un nekad nav par vēlu.”
Silvija Brice, tulkotāja

“Mēs dzīvojam šai pasaulē un mums te ir labi; taču mēs šeit esam ārzemnieki. Pat ne svētceļnieki, drīzāk diplomāti: citas, bezgala tālas un tikko jaušamas karaļvalsts – Mūžības – ārkārtējie un pilnvarotie vēstnieki. Vija Beinerte prot prasmīgi apvienot tās abas. (..) Par ko ir šī grāmata? Vienkārši par to, kā tas ir – būt cilvēkam.”
Juris Rudevskis, jurists

“Svarīgākais jautājums, uz kuru jāatbild katram cilvēkam, ir jautājums par dzīves jēgu, par to, kā nodzīvot šo dzīvi piepildītu un jēgpilnu.
Šī grāmata atgādina par dzīves svarīgākajām lietām un pamudina pārdomāt savus dzīves principus. Tā sniedz lielisku iespēju izrauties no ikdienas rutīnas un ieraudzīt jaunus ceļus, kas palīdz padarīt dzīvi saturīgāku un krāšņāku. Tas ir ļoti vērtīgs atgādinājums par pamatlietām.”
Harijs Tumans, vēsturnieks

Iesaki draugiem