Apraksts

Ir skaista diena vienā no jaukākajām Anglijas vietām. Saulīte apspīd Ezeru apgabala pakalnus, smaragdzaļās pļavas un strautus. Zvirbuļi mīlīgi sačivinās, bariņos lidinoties pāri burvīgajai ainavai. Visur valda miers.
Te pēkšņi cauri zālājam aizšaujas pinkaini pūkains kamols. Tas ir mūsu galvenais varonis – Trusītis Pēterītis. Jauns trusis zilā jaciņā. Un bez biksēm! Viņam acīmredzot ir kas svarīgs padomā, jo tas kā bulta brāžas cauri labi zināmajām pļavām...

Nujā, Pēterītis atkal ir nolēmis ielavīties Makgregora kunga dārzā, lai nočieptu viņa izaudzētos dārzeņus. Taču vecais vīrs negrasās mierīgi noskatīties truša nedarbos, un dārzā sākas trakas cīņas – Makgregors trenkā mazo zaglēnu ar grābekli, bet pārgalvīgais trusītis viņam atbild ar kāpostu šāviņiem. To visu ieinteresēti vēro Pēterīša māsiņas Garausīte, Baltļipīte un Pūkastīte, brālēns Mazais Benjamiņš, Ežumāte, Sivēns Maigonis un vēl daudzi citi trusīša draugi. Kas zina, kā beigtos niknie ķīviņi, ja Pēterīti neaizstāvētu jaukā Bea, māksliniece, kas atbraukusi uz laukiem atpūsties un gleznot.

Tik spraigi iesākas aizraujošais stāsts par Trusīša Pēterīša piedzīvojumiem. Un ticiet – turpinājums ir vēl jautrāks. Pēterītis sarīkos pamatīgu ballīti Makgregora namā, vēl pāris reižu izglābsies no nepatikšanām un aizbrauks līdz pašai Londonai!

No angļu valodas tulkojusi Dace Lorensa.

Iesaki draugiem