Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Kad slavena topmodele iet bojā, nokrītot no sava penthausa balkona, tiek pieņemts, ka viņa izdarījusi pašnāvību. Tomēr viņas brālis šaubās par to un nolīgst privātdetektīvu Kormoranu Straiku, lai viņš izmeklētu notikušā apstākļus.

Straiks ir kara veterāns, ievainots gan fiziski, gan garīgi, un privātajā dzīvē viņu vajā neveiksmes. Viņš cer, ka šīs lietas izmeklēšana uzlabos viņa finansiālo stāvokli – taču tā kļūst par lamatām: jo vairāk Straiks iedziļinās jaunās modeles pasaulē un savādajos likumos, kas tajā valda, jo lielākas briesmas draud viņam pašam...

“Dzeguzes sauciens” ir pirmais romāns par privātdetektīvu Kormoranu Straiku, kurš tā autoru Robertu Galbraitu, kas, izrādās, ir Dž. K. Roulingas pseidonīms, ierindojis starp pasaulē atzītākajiem kriminālromānu rakstniekiem. Pēc šī romāna motīviem veidots arī BBC televīzijas seriāls.

No angļu valodas tulkojusi Silvija Brice.


Romāns savaldzina acumirklī... Keitas Atkinsones fani novērtēs šī privātdetektīva dedukcijas un novērošanas spējas, kā arī Galbraita meistarīgo stilu.
Booklist

Tikai retu reizi gadās, ka parādās kāds privātdetektīvs, kurš vienā mirklī savaldzina lasītāju iztēli. Un šī romāna varonim tas ir pa spēkam.
Daily Mail

Viens no unikālākajiem un aizraujošākajiem detektīvromāniem, kādus esmu lasījis gadu gaitā.
Marks Bilingems

Žilbinošs romāns, kura darbība risinās modeļu, reperu, modes dizaineru, narkomānu un noziedzīgu sakaru pasaulē. Roberts Galbraits risina asprātīgus dialogus un pārliecinoši portretē bagātības un glamūra tukšību.
The Times

Šī debija, pilna ar negaidītiem pavērsieniem, liks lasītājiem palauzīt galvu un iegrimt romānā uz daudzām stundām.
Library Journal

Aizraujošs, lieliski izstrādāts detektīvromāns, kurā valda īpaša gaisotne, un izcili spožs tēls ir tā harismātiskais varonis, bijušais karavīrs Kormorans Straiks, kurš kļuvis par detektīvu.
Sunday Business Post

Iesaki draugiem