Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

1000 un 1 stāsts vienas nedēļas garumā, kas pierakstīti vai uzklausīti kādā nelielas pilsētas slimnīcā. Šie stāsti izklaidē, liek aizdomāties vai just līdzi – atkarībā no personiskās pieredzes vai humora izjūtas, vai konkrētā brīža noskaņojuma.

Grāmatā tiekamies gan ar pieredzējušiem profesionāliem ārstiem, gan jauniņajiem interniem, gan visdažādākā vecuma pacientiem un viņu tuviniekiem. Katram ir savs stāsts un sava dzīve.

Kā raksta autors Batists Boljē:
“Ar dzīvi problēmu nav.
Tā rit uz priekšu.
Lai ikdienišķas lietas pārvērstu brīnumā.
Tā rit uz priekšu...”

Batists Boljē (Baptiste Beaulie, dz. 1985), franču autors, 2013. gadā par savu blogu, kam ir tāds pats nosaukums kā grāmatai un kam internetā ir 2 miljoni sekotāju, saņēma Alexandre-Varney balvu par mediķu un pacientu savstarpējās izpratnes veicināšanu. Tajā viņš atstāsta to, ko pats piedzīvojis, būdams interns slimnīcā.

No franču valodas tulkojusi Maija Indraša.


Tiešām virtuozi un ar humoru Batists Boljē apraksta slimnīcas ikdienu. Smiekli ir garantēti! Vienlaikus – arī dziļas sāpes, līdzjūtība, aizkustinājums... Visi pacienti, par kuriem B. Boljē stāsta, ir savā veidā pievilcīgi. Smieklīgie atgadījumi gluži vienkārši ir ļoti cilvēciski un iepriecina lasītāju.
Leparisien.fr

Batista Boljē rakstības stils ir rotaļīgs un viegls, to pavada humors (reizēm arī melnais humors, bet tas nekļūst nomācošs vai kaitinošs!) un arī pārdomas par dzīvi, laiku, cilvēkiem... Vēstījums ir jauks un aizkustinošs, un autoram izdodas aizskart lasītājā plašu emociju gammu. Šis romāns patiesi aizrauj, un, tiklīdz esam sākuši grāmatu lasīt, to ir grūti nolikt malā.
ElodieBooks.com

Lasot Batista Boljē romānu “1000 un 1 nakts ātrās palīdzības nodaļā”, mēs kādā brīdī smiesimies, taču reizēm mums acīs būs arī asaras. Tā ir īsta oda cilvēkam, visam cilvēciskajam, lai kāds tas arī būtu, – ar visām labajām īpašībām un trūkumiem, jo autors nav no tiem ārstiem, kas mūs uzlūko kā kārtas numuru savā slimnieku sarakstā. Viss, par ko viņš raksta, izceļ B. Boljē mīlestību pret viņa darbu un romāna varoņiem.
Babelio.fr

Ja lasot vēlaties gan smieties, gan raudāt, tad ņemiet šo grāmatu un ļaujieties stāstam! Romāna autors ar neatvairāmu humoru un jūtīgumu apraksta dzīvi slimnīcas ātrās palīdzības nodaļā. Nav šaubu, ka Batists Boljē vienlaikus ir gan labs ārsts, gan romāna autors, jo viņa rakstīto caurvij cilvēcīgums un mīlestība.
Amazon.com

Iesaki draugiem