Apraksts

Šī grāmata ir bezatkritumu dzīvesveida bībele. Izmantojot tajā sniegtos padomus un samazinot atkritumu daudzumu, ikviens var pozitīvi mainīt dzīvi, uzlabot veselību, ietaupīt naudu un radīt labāku nākotni sev un visai planētai.

Bea Džonsone tiek dēvēta par zero waste māti, guru un priesterieni. Viņas 4 cilvēku ģimene gada laikā rada tikai vienu litru otrreiz neizmantojamu un pārstrādei nederīgu atkritumu.

Grāmatā “Māja bez atkritumiem” autore apraksta personīgo pieredzi, dalās zināšanās un sniedz simtiem praktisku padomu, rādot, ka bezatkritumu dzīvesveids iespējams pat visaizņemtākajiem cilvēkiem. Atliek vien izmantot galveno zero waste principu: atsakies, samazini, izmanto atkārtoti, pārstrādā, kompostē.

Bea Džonsone (Bea Johnson) kopš 2008. gada ir – nu jau visā pasaulē populārās – zero waste kustības aizsācēja un eksperte un konsultante, zerowastehome.com blogere un bestsellera Zero Waste Home” autore, interneta aplikācijas bulkfinder radītāja. Viņas bezatkritumu mājā regulāri notiek izglītojošas ekskursijas un dažādu valstu TV veido raidījumus par to. Par savu ieguldījumu zaļākas un ilgtspējīgas vides veidošanā Bea Džonsone ir saņēmusi The Green Awards galveno balvu.

No angļu valodas tulkojusi Baiba Petrenko.

Iesaki draugiem