Apraksts

Vai mūsu priekšā ir detektīvromāns? Jā, protams. Un: nē, nepavisam.
Tomēr. Ir upuris – savā dzīvoklī vannā nogalināta atrasta ekstravagantā zinātniece Helēna, kuras aizraušanās ar krioniku radījusi šķelšanos gan viņas draugu, gan ģimenes vidū. Ir izmeklētājs, kura skaidro priekšstatu par to, kā iekārtota pasaule, kājām gaisā sagriež šī dīvainā nozieguma izmeklēšana... Pirmais jautājums, protams, ir: kurš no Helēnai tuvajiem cilvēkiem paveicis slepkavību? Bet otrs: vai noziegums tiešām ir noticis? Un, ja tā, tad kāds tieši?

Vai mūsu priekšā ir zinātniskās fantastikas romāns? Jā, protams. Un: nē, nepavisam.
Ieva Melgalve, kuru pazīstam kā fantāzijas un fantastikas prozas autori, jau pirmajā lappusē noliedz, ka šis būtu viņas iecienītais žanrs. Un tomēr! Vai tiešām visas romānā aprakstītās tehnoloģijas un zinātniskie atklājumi varētu būt reāli eksistējoši jau šodien? Vai cilvēce tiešām jau būtu spraudziņā pavērusi durvis uz savu lielāko un ķecerīgāko sapni – nemirstību?

Jā, tehnoloģiju attīstība maina mūsu priekšstatus par dzīvību un nāvi, labo un ļauno. Tomēr svarīgākais šajā romānā ir mūsu visu gluži cilvēciskā vēlme būt pašiem, mīlēt un būt mīlētiem.

Ieva Melgalve ir radījusi kriminālromānu, kas ir absolūti inteliģents divos slāņos – pirmkārt, šeit ir gudri un visai asprātīgi izdomāts sižets, otrkārt – tēli, kuru ticamība lasītājam neliek svārstīties nevienā brīdī.
Ilze Jansone, rakstniece

Iesaki draugiem