Apraksts

Sertificēta fizioterapeita, sporta zinātnes doktora Artūra Ivuškāna grāmatā "Ceļa locītava" sniegta pamatinformācija par ceļa locītavas uzbūvi un ar to saistītajām traumām un citiem bojājumiem. Aprakstīts plašs vingrinājumu klāsts ceļa locītavas un tās darbībā iesaistīto struktūru attīstīšanai un stiprināšanai, īpaši – rehabilitācijas periodā pēc traumas gūšanas vai operācijas. Grāmatā noderīgu informāciju atradīs gan sportisti, gan fizioterapeiti un citi interesenti, kuriem ir nācies saskarties ar ceļa locītavu problēmām.

"Skrupuloza, detalizēta, nesteidzīga pieeja problēmai. Rezultātā maniem audzēkņiem izdevās gandrīz neticami ātri atlabt no problēmām, ar kurām netika galā ne dārgas izmeklēšanas metodes, ne augstas raudzes mediķi. Droši varu teikt, ka Artūrs Ivuškāns ir speciālists, kuram pilnībā uzticu savus audzēkņus, jo zinu – rezultāts būs! Un noteikti iesaku Artūru ikvienam, kurš pie manis vēršas pēc padoma!"
Austris Āboliņš, vieglatlētikas treneris sporta klubs “Ašais”

"Spēlējot futbolu profesionālā līmenī, ķermenim un it īpaši locītavām ir liela slodze. Mans celis to neizturēja, un tieši tas mani atveda pie Artūra. Paliekot bez sporta uz ilgu laiku, morāli ir ļoti grūti. Bet Artūrs ir tieši tas cilvēks, kurš, izmantojot savas zināšanas, palīdzēja man nezaudēt entuziasmu un labu garastāvokli. Mēs kļuvām par vienu komandu ar kopīgu mērķi – pareizi un ātri atgūties pēc traumas. Viņš lika man saprast, ka fizioterapija ir ļoti svarīga sporta sastāvdaļa. Tagad visu, ko mēs darījām, es pildīšu katru dienu, lai kļūtu stiprāks un pēc iespējas ilgāk paliktu sportā."
Ņikita Bērenfelds, Latvijas U-21 futbola izlases spēlētājs

"Labas arhitektūras pamatpostulāti ir funkcionalitāte, drošība un estētika. Turpat 10 gadu garumā sadarbojoties ar Artūru, esmu pārliecinājies par viņa profesionalitāti – zināšanām, izpratni un pieredzi kā teorijā, tā praksē. Tas pierāda, ka augšminētie postulāti ir arī labas fizioterapijas mērķis un uzdevums; citiem vārdiem – my body is my castle (mans ķermenis ir mana pils)."
Mārcis Mežulis, arhitekts, Latvijas Nacionālās bibliotēkas un Latvijas Nacionālās bibliotēkas infrastruktūras objektu būvprojekta vadītājs

Iesaki draugiem