Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

"Oki doki! jeb Kad mēs augām" ir daudzu mūzu apveltītā radiožurnālista bērnības atmiņu grāmata. Taču tajā nav ne druskas no skumjām žēlabām par to, ka toreiz, autora bērnībā, zāle bija zaļāka... Kaut arī zāle toreiz tik tiešām bija zaļāka! To nevar noliegt neviens, kas kopā ar Dzintaru izbaudījis visus puiku stiķus. Taču pats galvenais – šī ir dzīvu, paša pieredzētu piedzīvojumu grāmata. Te ir reāli, nevis izdomāti piedzīvojumi, situācijas, sīkas gudrības un viltības.

Dzintars stāsta par savu supervienreizēji kolosālo bērnību, par piedzīvojumiem, kuri gadījās katru dienu.

"Ja piedzīvojumi negadījās, mēs tos radījām no nekā. Gandrīz no nekā, jo vienmēr vajadzīgs pa rokai kaut kāds sīkums, lai kaut kas notiktu."

Un lasītājs varēs uzzināt, kas ir kaķu Spoku istaba, kas viltus košļenes, kā visveiksmīgāk tīšuprāt apmaldīties un vai iespējams nelietīgus kaimiņus "apšaudīt" ar mīkstām bietēm. Un "Pirmais lidojums" – piedzīvojums, kuru cienījamais autors apraksta tik asprātīgi, ka redaktors, smieklu asaras valdīdams, nepamana kādu trūkstošu komatu!

Grāmatu ilustrējis autors. Nu redz – daudzu mūzu apveltītais...


"Kas ir viltotās košļenes, kādi ir vislabākie žurku slazdi un plūmju uzķeramie ķekši un kas ir "Spoku istaba" kaķiem... Tu to zini? Goč pendel - nezini! Man ir mani indiāņu stāsti, makšķernieka piedzīvojumi un ceļotāja dēkas. Es to visu esmu te izstāstījis un arī uzzīmējis.

Pag, tu gribi zināt, kas ir oki doki? Mums oki doki nozīmēja viss kārtībā, labi, lai notiek, to pašu, ko tev nozīmē okey! Bet mūsu oki doki skanēja labāk, goč pendel (goda vārds) labāk, jo ...tas bija mūsu bērnībā.

Šī grāmata lai ir veltījums maniem draugiem, ar kuriem kopā pavadīju savus bērnības gadus."
Dzintars Tilaks

Iesaki draugiem