Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Artūrs Bērziņš (1983) ir viens no savdabīgākajiem mūsdienu māksliniekiem Latvijā. Viņa debijas grāmata „Visuma vērpēji” ir aizraujošs ceļojums pa bagātas iztēles radītiem notikumiem, kas balstās nopietnos jautājumos par personisko izvēli un cilvēka un Visuma attiecībām. „Visuma vērpēji” aizraus gan piedzīvojumu un šausmu literatūras cienītājus, gan filozofisku mīklu risinātājus.

„Šī grāmata, ko var uztvert kā vienu no pirmajiem – ja ne pirmo – weird fiction žanra darbu Latvijā, ir līdzīga aizrautīgai sarunai ar gudru, asprātīgu, neparasti un bieži vien tīši „nepareizi” domājošu cilvēku. Sarunai, kas sākas ar atjautīgām parafrāzēm par mūsdienu mēmēm un dižu filozofu darbu pieminēšanu un turpinās ilgi pēc saulrieta, atmodinot zemapziņā mītošās tīri dzīvnieciskās šausmas – un arī vispārcilvēcisku vēlmi atrast transcendentālu nozīmi savai eksistencei.
Jūs esat pārāk pieauguši, lai par tādām tēmām domātu, pārāk noguruši no ikdienas darbiem, jūs izsūkusi dzīves realitāte? Bet varbūt jūs ir izsūcis kaut kas pavisam cits...”
Ieva Melgalve, rakstniece.

„Binārās opozīcijas “labs – slikts” autors dekonstruē, pateicoties asprātīgiem dialogiem, krāšņiem aprakstiem un situāciju detaļām, pamatā paliekot pie lineāra stāstījuma un jau minētās bināro opozīciju struktūras.
Tomēr par portāliem (“tārpejām”) uz jaunu, brīvāku visumu kļūst valodas pērles un svaigas metaforas. ”Visuma vērpēji” paplašina latviešu kultūras telpu ar stāstu par jaunas sievietes iniciāciju – atdalīšanos no vecākiem.”
Inga Gaile, rakstniece.

Iesaki draugiem