Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple iBooks

Kā tu rīkotos, izmeklējot slepkavības lietu?
Vai tu uzticies citu cilvēku atmiņai?
Vai uzticies savējai?

Vai atmiņai vispār drīkst uzticēties?

Prinstona, 1987. gads. Ir nežēlīgi noslepkavots slavens psiholoģijas profesors Džozefs Vīders. Slepkavība tā arī paliek neatrisināta, un vainīgais netiek atrasts.

Ņujorka pēc 25 gadiem. Ietekmīgs literatūras aģents Pīters Kacs pa pastu saņem manuskriptu “Spoguļu grāmata”, kurā atainota profesora Vīdera slepkavība. Kacam rodas aizdomas, ka teksta autors vēlas atklāt, kurš ir vainojams slepkavībā... Vai varbūt – atzīties?

Šodiena. Izdibini “Spoguļu grāmatas” noslēpumus un atklāj, kāpēc tava atmiņa ir visbīstamākais ierocis!

“Gudrs un izsmalcināts kriminālromāns, kas atgādina Pikaso gleznas. Sirsnīgi iesaku.”
Lī Čailds, rakstnieks

Eudžens O. Kirovičs (dz. 1964) ir rumāņu izcelsmes autors un žurnālists, kurš no 2012. gada nolēmis pievērsties tikai rakstnieka karjerai. Romāns “Spoguļu grāmata”, autora debija angļu valodā, nu jau tulkots vairāk nekā 37 valodās.

No angļu valodas tulkojusi Silvija Brice.


Šis rumāņu rakstnieka debijas romāns angļu valodā ir asprātīgs un provokatīvs pētījums par to, kādus trikus var izspēlēt atmiņa.
Sunday Times

Eudžens Kirovičs prasmīgi veido savu varoņu raksturus un savaldzina lasītājus, uzdodams aizvien jaunas mīklas. Gudra, attapīgi izstrādāta slepkavības mistērija, kas patiks arī spriedzes romānu cienītājiem ar smalkāku literāro gaumi.
Kirkus Reviews

“Spoguļu grāmatā” ir atrodams tieši tas, ko es meklēju spriedzes romānos: lielisks, spoži risināts sižets, kas ir āķīgāks, nekā šķiet, un uzdod lasītājam nebeidzamas mīklas. Tāpat kā visi labi stāsti par atmiņām, tas liek lasītājam minēt, kas ir patiesība un kas nav.
Džeimss Smaits, rakstnieks

Mani sajūsmināja šī sarežģītā prāta spēle! “Spoguļu grāmata” sākas ar slepenu manuskriptu, kurā stāstīts par aukstasinīgu slepkavību, un tiek ņemti talkā dažādi tēli un skatpunkti, kuri vedina jūs raudzīties uz visām pusēm, bet tikai ne uz mīklas atrisinājumu. Kurš melo? Vai visu atmiņas atbilst patiesībai? Šis ir ne tikai izslīpēts spriedzes romāns; to izlasījuši, mēs vēl ilgi prātojam par to, cik lielā mērā neapzināti manipulējam ar savām atmiņām, lai pasargātu paši sevi.
Džūlija Hīberlina, rakstniece

Iesaki draugiem