Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Detektīvs Harijs Hols tiek nosūtīts pildīt ikdienišķus policijas novērošanas darbus. Sekojot neonacistu aktivitātēm Oslo, Hols netīši tiek iejaukts notikumos, kuri aizsākās jau tolaik, kad Norvēģijas valdības locekļi sadarbojās ar Vācijas nacistiem.
Parādās informācija par valstī slepus ievestu retu un neparastu ieroci, kādu parasti izmanto slepkavas snaiperi... Tiek nošauts ietekmīgs politiķis... Kādreizējo nacistu atbalstītāju atrod ar pārgrieztu rīkli... Vai šie notikumi ir savstarpēji saistīti?
Sekodams pierādījumiem un, protams, arī savai intuīcijai, Harijs saprot, ka slepkava sevi uzskata par vienīgo soģi. Un, lai gan saikne starp slepkavībām vēl nav atklāta, skaidrs ir viens – slepkava ir jāaptur!

Ir arī tādi eņģeļi, kas nenāk no debesīm. Un es esmu tieši tāds... Esmu ieradies spriest tiesu pār dzīviem un mirušiem...

“Mokoši brīnišķīgs spriedzes romāns.” New York Times Book Review

Jū Nesbē – mūziķis, dziesmu autors, ekonomists un rakstnieks. Viņa pirmais romāns par Hariju Holu Norvēģijā tika izdots 1997. gadā, un kopš tā laika lasītāji visā pasaulē ar nepacietību gaida katru nākamo šī autora darbu.

No angļu valodas tulkojusi Aija Čerņevska.


Eleganti uzrakstīts/Elegants un sarežģīts trilleris ar sirdi plosošām ainām. Meistara roka sajūtama ikkatrā lappusē.
New York Times Book Review

Lasīt “Sarkankrūtīti” ir kā skatīties kinoteātrī grāvēju. Jū Nesbē uzburtais darbības fons ir tik daiļrunīgs, ka šķiet – tiek skatīta kinofilma, nevis šķirtas grāmatas lappuses. Temps ir ātrs, sižets – precīzs un komplicēts, tēli – intriģējoši/aizraujoši.
USA Today

Jū Nesbē “Sarkankrūtītis” ir aizraujošs, atjautīgs un domas rosinošs romāns.
Daily Telegraph

Viegli pārvietojoties/pārceļoties no Otrā pasaules kara beigu ainām Austrumu frontē uz mūsdienu Oslo, Jū Nesbē savijis sarežģītu slepkavības, atriebības un nodevības stāstu. Laba spriedze un mokoša neziņa līdz pēdējai lappusei.
Publishers Weekly

Romāns “Sarkankrūtītis” nešaubīgi ierindojams starp mūsdienu labākajiem kriminālromāniem.
Washington Post

Iesaki draugiem