Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Romāns “Saule špagas asmenī” ir pirmais Daces Priedes darbs, kas savulaik žurnāla “Karogs” un Raimonda Gerkena romānu konkursā ieguva veicināšanas prēmiju un tagad tiek izdots atkārtoti.
Romānā ir daudz autobiogrāfisku motīvu – tas ir vēstījums par jaunas aktrises Artas sarežģīto, pretrunu pilno dzīvi 20. gadsimta 70. gadu Latvijā, kurai paralēli plūst Artas fantāzijā dzimušā jaunā barona Žaka Ranjē gaitas romantizētā iztēles pasaulē. Dueļi, cīņas, dzimtu naids, ievainojumi, nepiepildīta mīlestība, uzticamība, krāšņi tērpi un saule špagas asmenī – tas viss Artas pasaulē savijies nesadalāmā veselumā, un dažreiz pat grūti atšķirt, kura no abām tad ir īstā dzīve.

Rakstniece, aktrise, režisore, teoloģe, mamma un vecmāmiņa Dace Priede (1954) dzīvo Kuldīgā. Līdz šim autorei izdotas divpadsmit grāmatas, kas visas iemantojušas lielu popularitāti lasītāju vidū.

“Dace Priede ir Kalpotāja. Šai sūtībai pakļauta visa šīs brīnišķīgās sievietes dzīve – kalpot Dievam un cilvēkiem, būt draugam, palīgam, iedvesmotājam, “stiprajam plecam” un mammai daudziem, ne tikai pašas, bērniem. Vienlaikus būt ārkārtīgi sievišķīgai, dzirkstošai un krāsainai, tomēr dziļai un ļoti harmoniskai.
Tieši tāpēc, ka Priedes grāmatās pulsē viņas sirds, tās rada slāpes pēc cildenā. Tās liek cilvēkam kļūt labākam, mīlēt vairāk un piedot biežāk. Tieši te un tagad.”
Inguna Mieze, portāla baltic-ireland.ie žurnāliste, LELB Latviešu draudzes Īrijā priekšniece

Iesaki draugiem