Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

“Dokumentāls stāsts par Meksikas narkobaronu visatļautību. Taču Klementas meistarība un poētiskā valoda realitāti pārvērš traģiski skaistā romānā."
Jans Martels, “Pī dzīve” autors

Šodienas Meksikā cilvēktirdzniecība ir trešais ienesīgākais noziegumu veids, liecina ANO dati. 80% upuru ir meitenes vai sievietes. Meksikā ir otrs lielākais cilvēku nolaupīšanas gadījumu skaits pasaulē

“Valdzinošs un neprātīgi apburošs stāsts. Klementa raksta dzejisku prozu – skopiem, vienkāršiem vārdiem viņa uzbur pasauli, kas lasītājā uzplaukst kā košas magones... “Lūgšanas par nolaupītajām” nosauc vārdā to, kam iepriekš vārda nebija, – kā tulkojums no slepenā valodā noredzēta sapņa. Šis romāns ir priecīga un vienlaikus dziļi aizkustinoša slavas dziesma ne vien tā sieviešu kārtas varoņu izturībai, uzticībai, draudzībai, līdzcietībai un mīlestībai, bet arī daiļliteratūras un dzejas spēkam."
Francisco Goldman, New York Times Book Review

Četrpadsmitgadīgā Leididī un viņas draudzenes Paula, Marija un Estefani uzaug mūsdienu Meksikā, kalnu ciemā starp kukurūzas un magoņu laukiem. Ciemā, kurā nav neviena vīrieša, jo tie visi ir devušies meklēt darbu aiz valsts robežām vai jau sen miruši. Šajā skarbajā un cietsirdīgajā pasaulē meitenes dzīvībai ir maza vērtība. Izmisušās mātes pārģērbj savas meitas par zēniem vai paslēpj zemē izraktās bedrēs, tiklīdz pie apvāršņa parādās narkotiku un cilvēku tirgoņu melnās automašīnas. Taču Leididī sapņo par īstu nākotni, par draudzību, mīlestību un labklājību. Glābiņu sola kalpones darbs Akapulko. Leididī uz brīdi jūtas kā paradīzē un piedzīvo pirmo mīlestību. Viss varētu būt brīnišķīgi, ja ne heroīna sainītis, ko paglabāt licis brālēns...

Dženifera Klementa (Jennifer Clement, 1960) ir dzimusi ASV, uzaugusi Mehiko, studējusi literatūrzinātni Ņujorkā un Parīzē, publicējusi liriku un vairākus romānus. Vairāk nekā 30 valodās tulkotajam romānam LŪGŠANAS PAR NOLAUPĪTAJĀM materiālus autore vākusi apmēram desmit gadus, intervējot meitenes un sievietes, kas cietušas no cilvēku tirdzniecības, viņu ģimenes locekļus un arī pašus noziedzniekus. Dženiferas Klementas stāstnieces talants ļauj dzīvi atspoguļot necilvēcīgo realitāti, kurai, neko nenojaušot, ik dienu dzīvojam līdzās.

No angļu valodas tulkojusi Silvija Brice.

Iesaki draugiem