Apraksts

Stīvena Čboski romāns „Čārlijs, malā stāvētājs” (The Perks of Being Wallflover) stāsta par pretrunīgām un mainīgām jūtām, pārkāpjot pusaudža vecuma slieksni. Tādas jūtas palaikam pārņem ikvienu, kurš uzsāk ceļu dīvainu ceļu, kas ved cauri nezināmai teritorijai, ko sauc par vidusskolu. Tas ir emocionāls stāsts vēstulēs kādam nepazīstamam cilvēkam par pasauli, kurā ir pirmie randiņi, ģimenes drāmas, jauni draugi, bīstami kārdinājumi un “Rokija šausmu filmu šovs”. Tā ir pasaule, kurā ir “amerikāņu kalniņiem” līdzīgas nevaldāmas un sāpīgas dienas, un to sauc par pieaugšanu.

Kopš grāmatas publicēšanas Stīvena Čboski smeldzīgais debijas romāns ir saņēmis kritikas atzinību, izraisījis diskusijas un strīdus, kļuvis par kulta lasāmvielu, kas izdota vairāk nekā miljons eksemplāros..


Grāmatu “Uz kraujas rudzu laukā” un “Atšķirtības miers” tradīcijās ieturētais stāsts par pieaugšanu ir .. sāpīgi .. iedvesmojoši .. skaisti uzrakstīts.
USA Today

Šī grāmata tiek nodota no viena pusaudža rokām citās, un tās mērķauditorija to ir atzinusi par uzticamu un aizraujošu lasāmvielu jau kopš izdošanas brīža.
The New York Times

Vienkārša, elastīga un atklāta valoda. Cerams, ka šajā sabiedrībā, kurā vārdam “pusaudzis” ir nekrietnības pieskaņa, ar Čārliju nekad nekas slikts nenotiks.
Los Angeles Times

Iesaki draugiem