Apraksts

Šos septiņus stāstus, kuros Haruki Murakami ar viņam raksturīgo vērīga novērotāja talantu atainojis dažādu vīriešu dzīvi, vieno motīvs, kas izteikts jau krājuma nosaukumā. Tie ir vīrieši, kuri dažādu apstākļu dēļ ir zaudējuši sievietes. Ārsts, aktieris, bijušais draugs, bārmenis, pat Kafkas Gregors Zamza – Murakami viņus visus ir sapulcinājis, lai katrs pavēstītu savu stāstu.

Krājums “Vīrieši bez sievietēm” ir uzskatāms par vēl vienu Murakami sarakstītu mūsdienu klasiku, kurā neiztrūkst arī ierastā autoram piemītošā ironija un spēja aizraut lasītājus.

Haruki Murakami ir dzimis 1949. gadā Kioto Japānā. Viņa sarakstītās grāmatas ir tulkotas jau vairāk nekā 50 valodās, un viņš saņēmis daudzas literārās godalgas, tostarp arī vienu no nozīmīgākajām literārajām balvām – Hansa Kristiana Andersena balvu 2016. gadā. Informācija par autoru: www.harukimurakami.com

No japāņu valodas tulkojusi Ingūna Beķere.


Klasisks Murakami... ar raksturīgo izteiksmes stilu un balsi, asprātību, ar ierasto dīvainības un rūgtuma sajaukumu, ar saprātu un dziļumu. Murakami, kurš spēj satraukt un izklaidēt vienlaikus.
The Boston Globe

Iespaidīgi... Murakami ir neatklātu mistēriju meistars. Viņa stāsti, kas izlokās hipnotizējošos līkločos, vēsta par dziļu atsvešinātību, to virzošais spēks ir mīklaini apstākļi, ko nav pa spēkam atminēt ne viņa tēliem, ne lasītājiem, atsaucot atmiņā eksistenciālista Gabriela Marsela apgalvojumu, ka “dzīve ir nevis atrisināma problēma, bet gan pieredzama mistērija”.
The Washington Post

Neiedomājami piesaistoša grāmata. Gluži kā zaudēts mīlnieks tā patur savā varā vēl ilgi pēc dēkas, t.i., lasīšanas, beigām.
The New York Times Book Review

Iesaki draugiem