Apraksts

Pārbaudi savas fizikas zināšanas tiešsaistē, izmantojot datoru, planšetdatoru vai viedtālruni!

Šis materiāls ir paredzēts izmantošanai tiešsaistes platformā Māconis. Lai uzzinātu vairāk par šo platformu, klikšķini šeit!

Materiāls atbilst valsts vispārējās vidējās izglītības standartam (MK noteikumi Nr. 416).

Viens no Latvijas centralizēto eksāmenu fizikā veidotājiem Austris Cābelis un RTU sagatavošanas kursu fizikā vadītāja Loreta Juškaite izveidojuši apjomīgu tiešsaistes testu krājumu fizikā vidusskolēniem un augstskolu reflektantiem, kas apkopots sērijā “Tiešsaistes testi fizikā 12. klasei”. Sērijas materiālus var izmantot gan individuāli, gan mācību darbā klasē.

Katram 12. klases kursā apskatītajam tematam atbilst atsevišķs sērijas “Tiešsaistes testi fizikā 12. klasei” materiāls. Materiālā “Atoms un atoma kodols” iekļauti testi “Atoma uzbūve”, “Atoma kodols. Protoni un neitroni. Izotopi”, “Bora teorija”, “Kodola saites enerģija”, “Radioaktivitāte. Alfa, bēta un gamma starojums”, “Pussabrukšanas periods. Radioaktīvās sabrukšanas likums”, “Kodolreakcijas”, kā arī viens kopsavilkuma tests, kas satur 10 nejauši izvēlētus jautājumus no šī temata testiem.

Šo materiālu priekšrocība – iespēja mācīties jebkurā vietā, kur pieejams internets. Izmanto to!

Sērijā vēl:

  • Maiņstrāva
  • Elektromagnētiskie viļņi
  • Viļņu optika
  • Ģeometriskā optika
  • Atoms un atoma kodols
  • Fotoefekts un spektri
  • Pasaules uzbūve

Sistēmas prasības
Datoriem: Apple Safari jaunākā un iepriekšējā versija; Google Chrome jaunākā un divas iepriekšējās versijas; Mozilla Firefox jaunākā un divas iepriekšējās versijas; Microsoft Edge jaunākā un iepriekšējā versija.
Planšetdatoriem un viedtālruņiem: Apple iOS jaunākā un trīs iepriekšējās operētājsistēmas versijas ar pārlūku Safari vai Google Chrome; Android jaunākā un trīs iepriekšējās operētājsistēmas versijas ar pārlūku Google Chrome; Windows jaunākā un iepriekšējā operētājsistēmas versija ar pārlūku Google Chrome. Ļoti maziem ekrāniem (mazākiem par 360px platumā) var būt problēmas ar pareizu satura attēlošanu.
Sīkdatnēm jābūt atļautām.

Iesaki draugiem