Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

"Iedvesmojošs stāsts par cilvēku drosmi un izturību." Sirils Konolijs, The Times

Slavomirs Ravičs bija jauns poļu kavalērijas virsnieks. Viņu 1939. gada 19. novembrī arestēja padomju varas iestādes un pēc nežēlīgas pratināšanas un farsa tiesas zālē piesprieda divdesmit piecus gadus izsūtījumā Gulaga labošanas darbu nometnē.

Kopā ar citiem izsūtītajiem Slavomirs izcieta trīs mēnešus ilgu un mokošu ceļu uz Sibīriju. Tur jaunais virsnieks saprata, ka, paliekot meža vidū ierīkotajā nometnē, var tikai sagaidīt nāvi, tāpēc viņš kopā ar sešiem biedriem ziemas beigās izbēga brīvībā. Bēgļi devās dienvidu virzienā, deviņus mēnešus gāja cauri Sibīrijai, Mongolijai un skarbajam Gobi tuksnesim, nonāca Tibetā, šķērsoja Himalajus un 1942. gada martā, pieveikuši vairāk nekā 6000 kilometrus, nokļuva britu pārvaldītajā Indijā, beidzot atgūstot brīvību.

Šis ir viens no pasaules lieliskākajiem patiesajiem stāstiem par piedzīvojumiem, izdzīvošanu un bēgšanu. Pēc grāmatas motīviem 2010. gadā uzņemta filma "The Way Back".

"Varonīgs stāsts – līdz izmisumam patiess un aizraujošs. Ravičs mūs ved sev līdzi katrā ar piepūli spertajā solī, kuram spēku dod viņa vienkāršā, nezūdošā vīzija par brīvību, kas gaida aiz Sibīrijas nežēlīgā tukšuma un Gobi tuksneša neauglīgajām smiltīm. “Ilgais gājiens” ir kā odiseja pa Āzijas bezgalīgajiem neauglīgajiem klajumiem un dvēseles plašumiem." Benedikts Allens, pasaues apceļotājs un rakstnieks

No angļu valodas tulkojusi Sintija Zariņa.

Iesaki draugiem