Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Ričards Flanagans (dz. 1961), austrāliešu rakstnieks, kura literārie darbi publicēti vairāk nekā divdesmit sešās pasaules valstīs, ir saņēmis daudzus nozīmīgus literārus apbalvojumus, tostarp 2014. gada Man Booker Prize.
Skaudrais romāns “Šaurais ceļš uz dziļajiem ziemeļiem”, kas vienlaikus ir mīlas stāsts un vēstījums par austrāliešu karagūstekņiem, kuriem izdevies izdzīvot pēc Birmas Nāves dzelzceļa būves, veltīts viņa tēvam – gūsteknim ar nometnes numuru san byaku san jū go (335).

1943. gada augusts. Japāņu karagūstekņu nometnē pie Birmas Nāves dzelzceļa ar izmisumu cīnās ķirurgs Dorrigo Evanss, kuru visur pavada atmiņas par mīlas dēku ar sava tēvoča jauno sievu. Viņš pūlas glābt savā pakļautībā nodotos vīrus no bada, holeras un piekaušanas, bet tad pēkšņi saņem vēstuli, kas uz visiem laikiem maina viņa dzīvi.
Šis ir stāsts par mīlestības un nāves, kara un patiesības daudzajiem izpausmes veidiem un par cilvēku, kurš daudzu gadu un veiksmīgas augšupejas gaitā arvien skaidrāk atklāj, ko savā dzīvē ir zaudējis.

“Neaizmirstams darbs.”
The Times

“Izcils rakstnieks.”
Ians Makjuans

No angļu valodas tulkojusi Zane Rozenberga.


Dažreiz Man Booker gada balvu iegūst ļoti labas grāmatas, bet šogad to ir ieguvis meistardarbs.
Entonijs Klifords Greilings, Man Booker balvas žūrijas priekšsēdētājs

Pēc daudzu uzskatiem, Ričards Flanagans ir izcilākais savas paaudzes austrāliešu rakstnieks... Romāns “Šaurais ceļš uz dziļajiem ziemeļiem” ir zaudējumu un atklājumu ceļojums, pārbagāts ainām, kas pavada lasītāju vēl ilgi pēc pēdējās lappuses aizvēršanas. Autors iedziļinās cilvēku emocijās – gan lielās, gan mazās – un nevienā brīdī nekļūst sentimentāls vai liekvārdīgs. Ričards Flanagans ir dzimis, lai uzrakstītu šo grāmatu.
The Economist

Ričards Flanagans ir izcils rakstnieks. Viņa rakstītais izstrāvo skaistumu pat tad, kad viņš ataino elli zemes virsū.
Metro

Eleganti un teicami uzrakstīts darbs bez jebkādas melodrāmas pieskaņas. Ričarda Flanagana romānu “Šaurais ceļš uz dziļajiem ziemeļiem” var pamatoti dēvēt par meistardarbu.
Financial Times

Maiguma un mīlestības simfonija, saviļņojošs un spēcīgs stāsts, kas aptver cilvēka dzīves dziļumu un plašumu. Izcils rakstniecības paraugs.
Guardian

Iesaki draugiem