Apraksts

Kas ir pamatā Stīvena Kinga romānu popularitātei?
Kā vampīrs kļuva par seksa simbolu?
Kāpēc latvieši nebaidās no vilkačiem?
Kāds sakars šausmu literatūrai ar Bībeli?

Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem piedāvā grāmata "Monstri un metaforas: ieskats šausmu literatūras pasaulē” – pirmais pētījums, kas veltīts šausmu žanra izpētei pasaules un latviešu literatūrā.

Grāmatas pirmajā daļā raksturoti šausmu žanra teorētiskie aspekti, apskatīti tā paveidi, mūsdienu sazarojumi un ievērojamākie rakstnieki. Otrajā daļā kā piemērs tam, cik plašu interpretāciju lauku piedāvā šī žanra pētniecība, piedāvāta vairāku ikonisku literāru darbu analīze, meklējot tajos bibliskas paralēles un motīvus. Pētījuma trešā daļa veltīta šausmu žanram latviešu literatūrā.

Grāmata "Monstri un metaforas: ieskats šausmu literatūras pasaulē" būs noderīga lasāmviela gan humanitāro zinātņu studentiem, gan ikvienam literatūras interesentam.

“Bārbalas Simsones pētījums ir unikāls, jo aplūko literatūras tradīciju, kas Latvijā akadēmiskā līmenī praktiski nav pētīta. Autores stilu raksturo spēja visai sarežģītas teorētiskas koncepcijas un tēmas izklāstīt skaidrā, loģiskā un veiksmīgi strukturētā veidā, kas ļaus paplašināt iespējamo interesentu loku par šo grāmatu.”
Dr. philol. Viktors Freibergs

Iesaki draugiem