Apraksts

Kādu nakti bezpajumtniece Mjūriela Stokholmas centrā sastop raudošu meiteni. Viņas vārds ir Folāmi, un viņa ir ieradusies no Nigērijas, līdzīgi kā daudzi citi bēgļu bērni. Mjūriela nolemj meitenei palīdzēt, taču pēc nepatīkama incidenta viņām nākas lūgt Toma Stiltona palīdzību.

Kāds zēns ar pārgrieztu rīkli tiek atrasts aprakts Smolandē. Kriminālkomisāres Metes Ulsēteres vadītā grupa, kurai ir pievienojusies arī Olīvija, steidzami dodas turp. Netālu no līķa ir pamanīts duncis, un uzraksts uz tā norāda, ka zēns varētu būt kļuvis par kādas kriminālas rumāņu organizācijas upuri.

Stiltons piedāvā savu palīdzību slepkavības izmeklēšanā un kopā ar Olīviju tiek nosūtīts uz Bukaresti, lai kaut ko vairāk uzzinātu gan par nogalināto zēnu, gan par viņa slepkavu. Sākot ievākt informāciju un uztaustot zināmas kopsakarības, viņi nāk uz pēdām šokējošam un nāvi nesošam biznesam, līdz apdraudēta tiek arī viņu pašu dzīvība...

Silla un Rolfs Berjlindi ir slaveni zviedru detektīvseriālu scenāristi un četru kriminālromānu par Tomu Stiltonu un Olīviju Renningu autori. Pēc šīs sērijas darbu motīviem Zviedrijā ir uzņemts arī televīzijas seriāls.

No zviedru valodas tulkojusi Inga Grezmane.


Ceturtā grāmata ir līdz šim skarbākā šajā sērijā, un arī sižeta temps ir kļuvis straujāks. Berjlindi kā allaž stāstam izmanto aktuālas mūsdienu problēmas, no kurām artistiski destilē pašu būtiskāko: vietumis realitāte ir patiesi šausminoša, un tajā dzīvo cilvēki, kuri grib darīt ļaunu citiem. Turpat līdzās ir arī daudz sīku neliešu, kas izmanto ļaunos savā labā. Tieši tie ir vēl biedējošāki, un diemžēl tā tiešām arī notiek, un runa ir ne tikai par noziedzniekiem...
Dagens Nyheter

“Šūpuļdziesma” ir interesants kriminālromāns par to, no kā mēs vēlētos izvairīties, bet kas katru dienu norisinās mums līdzās. Labi un drosmīgi uzrakstīts darbs.
Femina

Nav šaubu, ka Silla un Rolfs Berjlindi ir īsti kriminālžanra meistari. Šoreiz viņi stāsta par Zviedrijā nepieskatītiem un novārtā pamestiem bērniem, kurus ļaunprātīgi izmanto ļaunākie no ļaunākajiem. Sižeta līkloči no Zviedrijas aizvijas arī uz Rumāniju un Āfriku. Baisi un nežēlīgi biedējoši.
Århus Stiftstidende

Romānā “Šūpuļdziesma” izmeklētājiem jātiek galā gan ar ksenofobiju, gan bēgļu krīzi, gan krimināliem elementiem. Arī šajā stāstā diemžēl ir sastopami pieaugušie, kuri izmanto bērnu bezpalīdzību. Tomēr Berjlindiem izdevies sižetā ievīt arī cerību dzirksti: lai cik ļaunu cilvēku šajā pasaulē mitinās, vienmēr turpat līdzās ir arī labi ļaudis, kuri nesavtīgi palīdz citiem!
Nordjyske Stiftstidende

Iesaki draugiem