Apraksts

Koledžas studenta Džo mērķis ir vienkāršs – pabeigt mājasdarbu angļu valodā. Viņam jāintervē nepazīstams cilvēks un jāuzraksta īsa viņa biogrāfija. Nodošanas termiņš tuvojas, tāpēc Džo dodas uz netālo pansionātu meklēt kādu atsaucīgu cilvēku. Tur viņš iepazīstas ar Karlu Aiversonu, Vjetnamas kara veterānu... kas notiesāts par slepkavību. Tā kā Karlam palikuši vien daži mēneši, ko dzīvot, viņš pēc trīsdesmit cietumā pavadītiem gadiem veselības stāvokļa dēļ pārvietots uz pansionātu.

Rakstot par Karla dzīvi, jo īpaši par Vjetnamā izrādīto drosmi, Džo nespēj aptvert, kā bezbailīgais karavīrs varēja kļūt par nicināmu noziedznieku. Ar savas kaimiņienes Lilas palīdzību Džo ķeras pie patiesības noskaidrošanas un pa pavedienam vien šķetina Karla notiesāšanas sāgu. Jo vairāk viņi noskaidro, jo lielāka aug spriedze. Vai Džo pagūs atklāt patiesību, pirms nebūs par vēlu izvairīties no draudošām briesmām?

Alens Eskenss, amerikāņu rakstnieks, pēc izglītības ir jurists. Rakstītprasmi viņš apguvis Minesotas Universitātes rakstniecības programmas ietvaros, kā arī apmeklējot dažādus radošās rakstniecības kursus. “Dzīve, kuru aprokam” ir autora debijas romāns, kas saņēmis vairākas literārās balvas.

No angļu valodas tulkojis Armīns Voitkāns.


Spriedzes un detektīvromānu faniem ieteicam Eskensu “paturēt acīs”; viņam paredzama spoža nākotne šajā žanrā.
Booklist

Gudrs un aizraujošs stāsts. Jūs satuvināsieties ar galvenajiem personāžiem jau no pirmajām lappusēm. Alena Eskensa savītais sižets neatlaiž līdz pat grāmatas beigām – lieliskas lasāmvielas pazīme!
The Big Thrill

Romāns “Dzīve, kuru aprokam” nav parasts spriedzes piesātināts teksts... Tas mudina šķirt lapu pēc lapas un vienlaikus arī aizkustina. Romāna varoņi ir uzticību raisoši un, šķiet, varētu būt pat kaimiņi. Aizraujošs, prasmīgi uzrakstīts stāsts.
Suspense Magazine

Alens Eskenss mums dāvājis interesantas mīklas, gudru atrisinājumu un krietni daudz elpu aizraujošu un neparedzamu sižeta pavērsienu.
Library Journal

Šis ir lielisks un pārdomāts stāsts par jaunu puisi, kas pieradis uzņemties nopietnu atbildību. Žilbinošs autora debijas romāns, kurā tiek atklāti seni noslēpumi un labotas senas netaisnības.
Kirkus Reviews

Iesaki draugiem