Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple iBooks

Marīlora Leblanka ar tēti dzīvo Parīzē netālu no Nacionālā dabaszinību muzeja, kurā viņš strādā par atslēgu meistaru. Sešu gadu vecumā meitene zaudēja redzi un tētis viņai no koka uztaisīja pilsētas miniatūru modeli, lai Marīlora var iemācīties ceļu pilsētā. 
Karadarbībai tuvojoties, tiek glābti muzeja vērtīgākie eksponāti, izgatavotas dārgakmeņu kopijas.
Marīlorai ir divpadsmit gadi, kad nacisti okupē Parīzi un viņa ar tēvu dodas uz Senmalo pie viņas tēvoča. Viņiem līdzi ir kopija vienam no vērtīgākajiem muzeja dārgakmeņiem, kuru iegūt kāro daudzi.
Kādā Vācijas pilsētā uzaug Verners Fennigs. Viņš aizraujas ar radioaparātu labošanu. Karam sākoties, Verneram tiek uzdots atklāt pretošanās kustības slepenos raidītājus. Meklējumi viņu aizved uz Senmalo.
Divas dzīves
Divi stāsti, kas kādā brīdī saplūst vienā...

Entonijs Dors (Anthony Doerr), amerikāņu rakstnieks, vairāku literāro balvu ieguvējs, tostarp Pulicera balvas 2015. gada laureāts, kļuva pasaulslavens ar romānu “Mums neredzamā gaisma”. Šis romāns izdots jau vairāk nekā 35 valstīs, pēc romāna motīviem top filma.

No angļu valodas tulkojusi Māra Poļakova.


Ja grāmatas veiksmi novērtētu tās spējā aizkustināt lasītājus un neaizmirstamu tēlu skaitā, tad romāns “Mums neredzamā gaisma” uzvarētu abās šajās kategorijās. Entonijs Dors pārliecina lasītājus, ka karš, par spīti tā radītajam izmisumam, nežēlībai, nespēj iznīcināt dzīvesprieku.
Publishers Weekly

Šis izcilais romāns ir “uzbūvēts” kā dārgs un senlaicīgs pulkstenis. Entonija Dora izteiksmes veids un iztēle ir pārsteidzoša. Jau pagājis ilgs laiks, kopš kāds teksts mani ir tā apbūris.
Ābrahams Vergēze, romāna “Liktens deja” autors

Entonija Dora romāna centrā ir divi visai neparasti galvenie varoņi. Autora valoda ir krāšņa un bagātīga, viņa rakstītais – dziļi uzrunā lasītāju. Ainas nomaina cita citu, izraisot visplašāko emociju amplitūdu no drāmas un skumjām līdz cerībai un smiekliem... Aizkustinošs romāns, kas ilgi paliek atmiņā.
Daily Mail

Žilbinošs daiļliteratūras paraugs. E. Dors tēlaini raksta gan par mītisko un intīmo, gan par gliemežiem jūras krastā un karaspēkiem uzbrukumā, gan par likteni un mīlestību, gan par tiem apdullinoši neizturamajiem brīžiem, kad tas viss sāpīgi saskaras.
Džess Volters

Šis romāns ikvienam, kurš ieplānojis garāku atvaļinājumu vai ceļojumu, būs kā veiksme loterijā. Aizraujošs, ievelkošs... 
Guardian

Iesaki draugiem