Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple iBooks

Kādā Madrides kafejnīcā Marija Dolsa, kura strādā izdevniecībā, ik rītu gadiem ilgi kā apburta vēro nepazīstamu pāri – vīrieti un sievieti, viņu sajūsmina tas, cik laimīgi tie abi izskatās kopā.
Marijai pāris atgādina iemīļotus romāna varoņus, viņa vēl tiem “visu to labāko” un cer, ka abu dzīve tikpat laimīgi turpināsies vienmēr. Taču “laimīgo beigu” iespēju iznīcina slepkavība – vīrieti, Migelu Desvernu, šķietami nejauši nogalina.
Taču pēc kāda laika šis notikums, kas bija šķitis vienkāršs un skaidrs, atkal skar Marijas dzīvi, jo viņai izveidojas attiecības ar nogalinātā Migela labāko draugu, liekot sagrīļoties agrākajai pārliecībai un mudinot uzdot jautājumu, vai savulaik kafejnīcā iztālēm vērotā dzīve bijusi īsta vai tikai kā maska slēpusi pavisam ko citu. Kur mīt patiesība, ja pat mūsu pašu domas, jūtas un kaislības ir tik netveramas un mainīgas? Un kas tad ir mīlestība, ja ne attaisnojums ikvienai rīcībai – gan cildenai un nesavtīgai, gan nosodāmai un nelietīgai?

Havjers Mariass (Javier Marías), spāņu rakstnieks, ir dzimis Madridē 1951. gadā. Par romānu “Iemīlēšanās” viņam piešķīra Spānijas Nacionālo prozas balvu, no kuras viņš, ētisku apsvērumu vadīts, atteicās. H. Mariasa grāmatas ir tulkotas 43 valodās, izdotas 52 valstīs. Latviešu valodā izdots arī viņa romāns “Tik balta sirds”.

No spāņu valodas tulkojusi Dace Meiere.


Romāns, kas apbur un nohipnotizē lasītāju.
Süddeutsche Zeitung

Ir viegli saprast, kāpēc Havjera Mariasa vārds bieži tiek minēts diskusijās par iespējamajiem Nobela prēmijas saņēmējiem, jo arī romāns “Iemīlēšanās” pievēršas cilvēka esamības pašam kodolam. H. Mariass savij kopā filosofiskas pārdomas, klasisko literatūru, reālas un iztēlotas sarunas, radot kaleidoskopisku mākslas darbu. Grāmata, ko izbaudīt, grāmata, par ko strīdēties, grāmata, ko pārlasīt.
Laura Fermere, Iowa Gazette

Šis aizraujošais psihotrilleris rotaļājas ar jautājumu, cik tālu drīkst iet mīlestība.
Elle

Filosofisks romāns, kas notur neatslābstošu uzmanību.
Irisa Radiša, Zeit Online

Lēna, nesteidzīga hipnoze. Mīlestības jūtu anatomija, nepielūdzama.
Končita De Gregorio, La Repubblica

Visu laiku labākais Havjers Mariass.
La Vanguardia

“Iemīlēšanās” darbojas vairākos līmeņos – kā romāns par mīlestību un kā trilleris, kā nopietnā literatūra un kā izklaide.
Jans Drēss, WDR 1 live

Iesaki draugiem