Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple iBooks

Džordžtaunā kādā namā ir dzirdami slepkavas Reebok sporta kurpēs ieauto kāju soļi. 
Pusnaktī Montrouzas geju kinoteātrī tiek atrasts miris cilvēks.
Nākamajā dienā visu Ameriku pāršalc vēsts, ka nogalināti divi Augstākās tiesas tiesneši.
Ņūorleānā jauna tieslietu studente raksta juridisku kopsavilkumu par kādu noziegumu, kas iegūst nosaukumu “Pelikānu lieta”.

Derbiju Šovu ir vadījusi vien intuitīva nojauta, bet Vašingtonas augstākajai ierēdniecībai viņas sagatavotais materiāls ir kā politisks dinamīts. 
Derbija kļūst par nevēlamu aculiecinieci slepkavībai, kuras patiesais mērķis bijusi viņa pati. Slēpjoties no vajātājiem, meitene pamazām saprot, ka vienīgais cilvēks, kuram var uzticēties un kurš palīdzēs atrisināt sarežģīto mīklu, ir žurnālists Grejs Grāntems. Tomēr noziegumā iesaistītos, kas lasījuši Derbijas vēstuli, neapturēs nekādi šķēršļi, pirms tiks iznīcināti visi pierādījumi un liecinieki.

Džons Grišams (John Grisham, dz. 1955), amerikāņu rakstnieks, kura spriedzes pilnie kriminālromāni par juristu darbu iecienīti arī latviešu lasītāju vidū.
Pēc romāna “Pelikānu lieta” motīviem uzņemta tāda paša nosaukuma filma, kurā galvenās lomas atveidojuši Džūlija Robertsa un Denzels Vašingtons.

No angļu valodas tulkojusi Anita Jirgensone.


Džons Grišams ir talantīgs dialogu meistars un izcils mākslinieks. Gluži kā komponists viņš īstajā brīdī saplūdina visas sižeta līnijas, lai radītu aizraujošu, bet loģisku finālu.
The New York Times Book Review

Romānā “Pelikānu lieta” Dž. Grišams ir radījis gudru un neaizmirstamu varoni! Šajā stāstā ir ieslēpts kāds dzinējspēks, kas lasītāju mudina naski pāršķirt lappuses.
People

Lasītāju tur kā uz āķa!... Trilleris, kas neļauj aizmigt līdz rīta gaismai... Dž. Grišams meistarīgi apvienojis intrigu, cīņu par varu un juristu profesionālo dzīvi, radot spraigu romānu.
The Columbus Dispatch

Šim romānam piemīt Grišamam raksturīgais stils – sazvērestība, ļauni un labdabīgi juristi, slepkavas un sižets, kas neļaus jums grāmatu nolikt malā.
Kirkus Reviews

Šaubu sēkla – iespēja, ka kaut kas šāds tiešām var notikt, – lasītāju dzen uz priekšu galvu reibinošā ātrumā. Šis romāns pelnīti atnesis autoram pasaules slavu!
The Detroit News

Iesaki draugiem