Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple iBooks

Ja ņem vērā darba svarīgumu, pretrunīgos viedokļus, kas bieži virmo ap viņiem, un varmākas, kam jāstājas pretī, ir visai neparasti, ka šīs valsts vēsturē nogalināti vien tikai četri darbojošies federālie tiesneši. 
Godājamais Reimonds Fosets nupat kļuvis par piekto. 

Kas ir reketieris? Un kāds viņam sakars ar tiesneša priekšlaicīgo nāvi? Viņu sauc Malkolms Banisters. Darbs? Bijušais advokāts. Tagadējā dzīvesvieta? Federālā cietuma nometne pie Frostburgas Merilendā. 

Malkolmam šobrīd nav īpaši veiksmīgs brīdis, taču piedurknē viņam noslēpts dūzis – viņš zina, kas un kādēļ nogalinājis Fosetu. Attālajā namiņā pie ezera nav atrastas ielaušanās vai cīņas pēdas, tikai divi līķi: tiesnesis Fosets un viņa jaunā sekretāre. Un liels, moderns un ārkārtīgi drošs seifs, kas atvērts un iztukšots. 
Kas bija seifā? FIB labprāt to uzzinātu. Un Malkolms Banisters labprāt to pateiktu. Taču īpaši vērtīgā informācija ir tikpat bīstama kā notikumu virkne, kas noveda tiesnesi Fosetu nāvē. Un reketieris ir pietiekami pieredzējis...

NEKAS NAV TĀ, KĀ ŠĶIET, UN TOMĒR DŽONA GRIŠAMA JAUNAJĀ ROMĀNĀ NOTIEK GODĪGA SPĒLE.

Džons Grišams (John Grisham), amerikāņu rakstnieks, kura sarakstītie spriedzes kriminālromāni par juristu darbu, tostarp darbi “Advokāti”, “Firma”, “Pelikānu lieta”, “Likumu pasaules valdnieks”, iecienīti arī latviešu lasītāju vidū.

No angļu valodas tulkojis Armīns Voitkāns.


Džons Grišams ir brīnišķīgs stāstnieks, kas iedarbojas uz lasītāju tāpat, kā labs tiesas advokāts iedarbojas uz zvērināto žūriju. 
The Philadelphia Inquirer 

Džons Grišams nav vienkārši populārs, viņš ir viens no populārākajiem mūsdienu romānu rakstniekiem. Viņš ir prasmīgs meistars un raksta labus stāstus ar gudru sižetu un pievilcīgiem varoņiem. 
The Seatle Times

Likums pēc savas dabas rada drāmu, un Dž. Grišams piedāvā ieskatu varas un tiesu varas netīrajā mehānismā, pie reizes izklaidējot. 
Los Angeles Times 

Tas, ko Džons Grišams patlaban dara šai zemē, ir ārkārtīgi vērtīgi, neviens cits to neizdarīs labāk… Turklāt viņa grāmatas ir gudras, tēlainas un atšķirīgas, tās apdzīvo virkne interesantu cilvēku, un tās sarakstījis autors, kuru mudina rakstīt ne tikai vēlme izklaidēt, bet arī patiess sašutums par cilvēku alkatību un pērkamību. Džonatans Jārdlijs, The Washington Post

Ar katru jaunu grāmatu es Džonu Grišamu vērtēju mazliet augstāk dēļ viņa dzēlīgās juridiskās sistēmas kritikas, par līdzi jušanu pazemotajam un gatavību doties jaunā uzbrukumā. 
Entertainment Weekly

Iesaki draugiem