Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple iBooks.

Angļu rakstnieces un blogeres Hollijas Smeilas romānu seriāla GEEK GIRL otrajā grāmatā "Nepiemērotā modele" (Model Misfit) lasītāji atkal sastapsies ar ārkārtīgi erudīto pusaudzi Harietu Mennersu, kuras pārpratumiem pilnie piedzīvojumi modes pasaulē nebūt nav beigušies.

Ir pagājuši seši mēneši, Harieta veiksmīgi nokārtojusi eksāmenus, taču vasaras brīvlaiks itin nekādi neiekļaujas viņas kalendārajā plānā, jo vienīgā draudzene tiek sūtīta uz Franciju. Mājās meitene jūtas pa daļai lieka, jo tētis un pamāte ir aizņemti ar domām un raizēm par gaidāmo ģimenes pieaugumu. Uzticīgs palicis vienīgi mūžīgais izsekotājs, kuru arvien vēl sajūsmina tieši tas, ka Harieta būtībā nav mainījusies. Toties puisis, kurš savukārt bija aizņēmis teju visu Harietas prātu, viņu pametis – tā vismaz uzskata galvenā varone.
Taču pats galvenais ir jauns pavērsiens Hareitas dzīvē – viņai kā modelei ir jādodas uz Japānu, kas ir meitenes sapņu zeme. Bez šaubām, turpmākie notikumi pilnīgi nekādā ziņā nerisinās tā, kā to vēlas vai iedomājas Harieta. Priecīgi pārsteigumi, apgrūtinošas ķibeles un nopietnas nepatikšanas mijas kā krāsainā ņirboņa Tokijas ielās, un Harieta tajā visā iejūk un apjūk arvien vairāk. Un, kaut gan viņa zina un atceras tik daudz saistošu faktu, neviens no tiem diemžēl nepalīdz atrisināt problēmas, kā arī uzmanīgāk ieskatīties ikdienas norisēs, neikdienišķos izaicinājumos un pārsteidzošajās, negaidītajās atklāsmēs, ar kādām nākas sastapties vai ik un soļa.

Tāpat kā iepriekšējais, arī šis H. Smeilas romāns liks gan skaļi smieties, gan ironiski pasmaidīt, gan aizkustinājumā norīt dažu labu kamolu kaklā, sekojot līdzi visnotaļ lādzīgās Harietas Mennersas gaitām.

No angļu valodas tulkojusi Daina Ozoliņa.

Iesaki draugiem