Apraksts

Kriminālinspektore Pia Kirhofa pa Ziemassvētkiem un Jaungadu gatavojas doties ceļojumā, lai baudītu medusmēnesi, kad ieskanas telefona zvans: Ešbornas tuvumā nošauta paveca kundze, kura izvedusi pastaigā suni. Nevienam nav tam izskaidrojuma, jo nogalinātā Rolēdere bija sirsnīgs un pilsētā visu iemīļots cilvēks. Diezgan drīz notiek vēl viena slepkavība, kas izdarīta ar to pašu šaujamieroci: caur virtuves logu tiek nošauta sieviete, kura gatavo Ziemassvētku cepumus. Abiem upuriem nebija ienaidnieku. Kāpēc bija jāmirst tieši šīm sievietēm?
Notiek vēl pāris slepkavību, un iedzīvotāju vidū izplatās bailes. Pia un Bodenšteins izmisīgi cenšas atrast saikni starp upuriem un pamazām saprot, ka Tiesnesis, kā sevi dēvē pats slepkava, ir uzsācis misiju un tā vēl nav pabeigta...

Nele Noihausa (dz. 1967) ir vācu rakstniece, kuras romāni par izmeklētāju Olivera fon Bodenšteina un Pias Kirhofas izmeklētājiem noziegumiem tiek tulkoti un izdoti daudzās pasaules valstīs. “Dzīvie un mirušie” ir trešais autores romāns, kas tiek izdots latviešu valodā.

No vācu valodas tulkojis Juris Miesnieks.


Romāns “Dzīvie un mirušie”, kurā atkal sastopam izmeklētājus Oliveru fon Bodenšteinu un Piu Kirhofu, pārsteidz ar negaidītiem sižeta pavērsieniem un spraigu vēstījumu. Nele Noihausa turpina iepriecināt savus uzticīgos lasītājus.
Amazon.com

Aizraujošs, pārsteidzošs un arī nedaudz biedējošs romāns, kurā atainotie notikumi diemžēl diezgan reālistiski atspoguļo mūsdienu sabiedrības dzīvi...
Daily Express

Ar katru nākamo grāmatu Nele Noihausa apliecina savu meistarību spriedzes piesātinātu stāstu radīšanā. Autorei raksturīgā nianse sižetā ievīt aktuālas mūslaiku problēmas padara viņas izcilos kriminālromānus arī par iespaidīgu ruporu šo negāciju izgaismošanā. Apbrīnojama autore!
Publishers Weekly

Uzteicama ir Neles Noihausas prasme gan atainot elpu aizraujošu sērijveida slepkavas meklēšanu, gan spēja vienlaikus radīt tik ļoti dzīvīgus un simpātijas izraisošus romāna tēlus. Lasītāji, kuri iepriekš nav iepazinuši autores darbus, būs patīkami pārsteigti, bet tie, kuri tos jau lasījuši, taps atalgoti atkal ar jaunu, saistošu romānu.
Fresh Fiction

Iesaki draugiem