Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple iBooks

Miai ir septiņpadsmit gadu. Līdz kādam nedaudz sniegotam rītam Oregonā viņai ir viss, kas var meiteni darīt laimīgu, – mīloša ģimene, puisis un sirdsdraudzene, kā arī viņas pirmā mīlestība – klasiskā mūzika un čells, kura spēle sola Miai spožu mūziķes karjeru.
Visu to iznīcina viens acumirklis uz šosejas. Tagad Mia atrodas uz dzīvības un nāves robežas. Slimnīcā no malas vērojot gan sevi, gan apkārtējos, meitene nemitīgi uzdod sev sarežģītus jautājumus, no kuriem visbūtiskākais – vai ir nozīme palikt starp dzīvajiem, ja zaudēts tik ārkārtīgi daudz? Un kāda gan varētu būt viņas nākotne? Bet – vai tiešām zaudēts ir viss?

Atklādama tagadnes un pagātnes notikumus Mias dzīvē, autore iejūtīgi runā par izvēlēm, kādas palaikam piedāvā dzīve brīžos, kad jaunietim jākļūst pieaugušam un jāpieņem lēmumi pašam. Romāns vienlaikus vēsta arī par ģimenes nozīmi un par to, ka mīlestība, ja vien tā ir patiesa, ir nezūdoša. Miai jāsaprot, ka tieši mīlestība ir tā, kas viņu sagaidīs pirmā, ja vien viņa izlems palikt.
Šo stāstu par mīlestību, draudzību, zaudējuma sāpēm, drosmi un dvēseles spēku nedrīkst palaist garām neizlasītu.

Amerikāņu rakstniece Geila Formena (1981) ir saņēmusi prestižus apbalvojumus par saviem sasniegumiem žurnālistikā. Romāns "Ja es palieku" (If I Stay) ASV izdots vairākkārt, tas ticis tulkots daudzās pasaules valodās; pēc darba motīviem 2014. gadā uzņemta arī spēlfilma.

No angļu valodas tulkojusi Kristīne Fīrere.

Iesaki draugiem