Apraksts

Bruonu pilsētā Grāa noslēpumainā kārtā tiek nogalinātas vienkāršo ļaužu sievietes un pat kāda jauna burve. Kurš ir vainīgais – galvaspilsētas mags Rems vai svešzemniece Vega, kura kopš ieceļošanas šajā pilsētā ir centusies turēties savrup? Vadošajiem burvjiem taisnīgums nav svarīgs – viņiem pietiek ar to, ka izdzīvo viens. Stiprākais, viltīgākais, izturīgākais. Un tādēļ Vega un Rems cietuma noslēgtībā izcīna klusu un nežēlīgu cīņu, ik mirkli saskaroties ar briesmīgāko sodu, ko iespējams piespriest magam: vientulību.
Vai Vega spēs saglabāt veselo saprātu, vēl reizi pārdzīvojot pēdējo mēnešu notikumus – pārāk īso un mulsinošo draudzību ar Ogvenu, Grāas maģiju, kurā vienkāršo cilvēku pazemošana kļūst par aizraujošu spēli, un bijušā – vai varbūt esošā? – vīra Dāra pēkšņo ierašanos Grāā šķietami tikai tādēļ, lai liecinātu pret Vegu?
„Mājas bez durvīm” ir turpinājums grāmatai „Mirušie nepiedod” (2013), bet to var lasīt, arī nezinot pirmās grāmatas notikumus. Pietiks ar to, ka zināsiet – šajā pasaulē emocijas ir maģija, un šī maģija spēj gan izglābt, gan nogalināt.

“Šīs grāmatas pasaulē, kurā atpazīstami seni mīti un arhetipi, kā arī nojaušamas laikmetīgas zināšanas, burvji smeļas spēku no citu emocijām un manipulē ar tām. Norisinās aizraujošs psiholoģisks detektīvstāsts, kuru iespējams uztvert arī kā dziļu cilvēka iekšējās pasaules un visas sabiedrības vērojumu – tik pazīstamas brīžiem šķiet aprakstītās norises.”
Anna Auziņa, dzejniece, literatūrzinātniece

“A-hā!
Jūs domājat: romantika un burvestības? Aizmirstiet! Jūs gaida psiholoģisku peripetiju purvs un hormonu jūklis. Cerat: maģija palīdzēs jūsu dvēseles staignājā? Nē. Te ir tikai vientulība. Tā pati, kas pavada meitenes, kuras pusnaktī planē ar skrituļslidām pilsētas ielās vai vēlā vakara stundā dodas pa lauku ceļu.
Ieva Melgalve, iespējams, ir šobrīd spēcīgākā fantāzijas žanra feministiskā virziena autore latviešu literatūrā. Šis romāns var patikt vai nepatikt, bet tas ir smeldzīgi emocionāls.”
Imants Belogrīvs, izdevējs, kritiķis

Latviešu rakstniece Ieva Melgalve (1981) raksta fantastikas un fantāzijas žanros. Jau izdotas grāmatas „Mirušie nepiedod”, „Bulta, Zvaigzne un Laī” un „Mēness teātris” .

Iesaki draugiem