Apraksts

Stīvena Kinga romāns “Tas” (1986) ir viena no izcilākajām un slavenākajām grāmatām pasaules literatūrā, tā tulkota daudzās valodās, izdota neskaitāmās tirāžās un vairākkārt ekranizēta. Latviešu valodā romāns “Tas” tulkots pirmo reizi.

1958. gads. ASV, klusa pilsētiņa Derija Menas štatā. Cilvēku rimto dzīvi negaidot satricina vairākas neizskaidrojamas slepkavības. Septiņi bērni apvienojas, lai cīnītos pret sensenu, šķietami neiznīcināmu ļaunumu, kas katram no viņiem parādījies visslēptāko baiļu veidolā. Bilam Denbro ir aizdomas, ka šis ļaunais spēks – Tas – ir nogalinājis viņa brālīti Džordžu. Bērni sadzen Tam pēdas, taču cīņa nebūt vēl nav galā.
1985. gads. Septiņi drosmīgie bērni nu ir pieauguši. Viņi devušies pasaulē pēc laimes un panākumiem, taču kāds nepārvarams spēks sauc tos atpakaļ uz Deriju. Ir jāatceras viss, kas aizmirsts, ir vēlreiz jāapvienojas, lai atkal stātos pretī šausmām un bezvārda ļaunumam...

“Satriecošs sasniegums... varena šausmu odiseja... tikai sāciet lasīt, un nespēsiet aizvērt grāmatu.”
The Washington Post Book World


“Grāmata “Tas” jūs pārņems... Visi tēli ir tik īsti, ka šķitīs: jūs lasāt par sevi... un ieteicams lasīt labi apgaismotā telpā.”
Los Angeles Times

No angļu valodas tulkojusi Santa Brauča.

Iesaki draugiem