Apraksts

Katram stāstam ir divas puses.
Katrām attiecībām ir divas perspektīvas.
Un dažreiz, kā izrādās, lielisku laulību nodrošina nevis patiesības, bet noslēpumi.

Divdesmit divu gadu vecumā Loto un Matilde ir stalti, valdzinoši un žilbinoši, neprātīgi iemīlējušies un pārliecināti par sevi.
Desmit gadus vēlāk draugi vēl aizvien apskauž viņu laulību, tomēr ir noprotams, ka aiz ģimenes mājas slēgtajām durvīm viss norisinās daudz sarežģītāk, nekā tas šķiet.

Pārsteidzošs, brīžiem mulsinošs un emocionāli piesaistošs romāns,
kas atmodina prātu un saviļņo sirdi.

Lorina Grofa (Lauren Groff; dz. 1978) ir amerikāņu rakstniece, vairāku literāro balvu laureāte. 2017. gadā literārais izdevums “Granta” ierindojis L. Grofu starp paaudzes labākajiem jaunajiem amerikāņu rakstniekiem. Romāns “Gaisma un niknums” tiek tulkots un izdots vairāk nekā 30 pasaules valstīs. Informācija par autori: laurengroff.com

No angļu valodas tulkojusi Māra Poļakova.


Līdzīgi kā klasiskās traģēdijas Lorinas Grofas romāns vienlaikus piedāvā izbaudīt aizraujošu drāmu un episku mīlas stāstu, ko papildina arī grieķu traģēdijām raksturīgā kora piedalīšanās. Neparasta un apbrīnu izraisoša lasāmviela, kuru apdzīvo neierasti personāži. Sirsnīgi iesakām to izlasīt!
Library Journal

Romāns “Gaisma un niknums” ir literārs meistardarbs, kas met izaicinājumu pat pieredzējušiem lasītājiem. Tas ir žilbinošs pētījums par laulības dzīvi, kā arī kreatīvu partnerattiecību portretējums, ko sarakstījusi viena no mūsu paaudzes labākajām rakstniecēm.
Amazon.com

Sižets ir izcili savērpts, un teikumi – grodi un skanīgi. Lorina Grofa raksta ar patīkamu un pārsteidzošu dzīvīgumu. Sarežģīts stāsts, lielisks nosaukums un mokoši spēcīga saite, kas sasaista un neatlaiž.
Kirkus Reviews

Šokējošs, bet vienlaikus arī gards un literāri izbaudāms romāns. Lasot Lorinas Grofas darinātos teikumus, dzirdama mūzika, tomēr, neskatoties uz izlasītā maģisko iespaidu, autore raksta oriģināli un asi. Par romānu “Gaisma un niknums” var runāt ilgi un gari, bet viens ir nepārprotami skaidrs – Lorena Grofa ir viena no ambiciozākajām un talantīgākajām mūsdienu rakstniecēm.
Newsday.com

Publikācijas

Iesaki draugiem