Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple iBooks

Ir 2059. gads.
Deviņpadsmit gadus jaunā Peidža Mahounija strādā Saionas Londonas noziedzīgajā pagrīdē. Meitenes darbs ir iebrukt cilvēku prātos, lai iegūtu slepenu informāciju.
Peidža ir gaišreģe – sapņu staigātāja. Saionas pasaulē tas nozīmē, ka te viņai nav tiesību pat elpot.

Bet kādu dienu Peidžas dzīve mainās. Meiteni sazāļo, nolaupa un aizved uz Oksfordu – pilsētu, kurā jau divus gadsimtus valda varena rase – refaīti. Peidžas uzraugs šeit ir Aizbildnis. Viņš ir gan viņas kungs un pavēlnieks, gan ienaidnieks. Bet, ja meitene vēlas atgūt brīvību, viņai labprātīgi jāpaliek šajā cietumā, kur vienīgais, uz ko var cerēt, ir ātra un nesāpīga nāve...

“Aizmirstiet visu savu neticību un aizspriedumus un iegrimstiet šajā brīnišķīgajā, episkajā fantāzijas grāvējā... Dāsni, uzbudinoši, iztēles bagāti... Kur ir turpinājums?”
The Times

Samanta Šenona (1991) ir dzimusi Londonā un sākusi rakstīt piecpadsmit gadu vecumā. Jaunā rakstniece ir studējusi angļu valodu un literatūru Oksfordā Sv. Annas koledžā.
“Sapņu staigātāja” ir Samantas Šenonas pirmais romāns, iecerētās triloģijas sākums, un tā autortiesības ir pārdotas vairāk nekā 20 valstīs.

No angļu valodas tulkojusi Ieva Elsberga.

Iesaki draugiem