Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Rakstnieks Žans Daragans apzināti izvēlējies noslēgtu un vientulīgu dzīvi tālu prom no Parīzes kņadas. Viņš reti iziet no mājas un reti kādu sastop; viņš vada savrupu dzīvi, ko pats sev radījis.
Tomēr kādā karstā septembra pēcpusdienā viņa mieru izjauc satraucošs telefona zvans. Klausulē dzirdama svešinieka balss, kura pavēsta, ka atradusies Daragana pazudusī adrešu grāmatiņa, un svešinieks vēlas aprunāties par vienu konkrētu tajā minētu cilvēku. Tikai pēc tam, kad nelabprāt piekritis tikties ar noslēpumaino Žilu Otolini, Daragans saprot: lai kā viņš censtos, tomēr nespēj atmiņā atsaukt nosaukto vārdu Gī Torstels. Bet Otolini ļoti uzstājīgi cenšas ievākt informāciju tieši par šo cilvēku...
Un negaidīti Daragans tiek iesaistīts Otolini un viņa skaistās paziņas Šantālas Gripē dzīvē, un sen aizmirstas slepkavības noslēpums liks viņam pamest dzīvokli, lai sastaptos ar senām atmiņām, ko viņš tik ilgi bija centies apslāpēt...

Nostalģisks, smalki trausls un poētisks romāns, tomēr arī tumši noslēpumains kā buramvārdi, kas lasītāju spēj vienlaikus atmodināt un noburt.

Patriks Modiano, franču rakstnieks, dzimis Parīzē 1945. gadā. Par literāro darbu viņš saņēmis neskaitāmas balvas, tostarp Gonkūra balvu, Austrijas balvu Eiropas literatūrā un Francijas Institūta balvu par mūža ieguldījumu, kā arī visnozīmīgāko atzinību rakstniecībā – Nobela prēmiju literatūrā (2014). Latviešu valodā tulkoti un izdoti arī viņa romāni “Tumšo bodīšu iela”, “Vistālāk no aizmirstības” un “Jaunība, jaunība...”.

No franču valodas tulkojusi Inese Pētersone.


Tā kā sapnis, tomēr ļoti nopietns, pavisam unikāls, tāds, kas nepakļaujas mūsdienu estētikas normām, Patrika Modiano romāns izaicina laika ritumu.
Télérama

Šie nemitīgie meklējumi romānā “Lai tu neapmaldies šajā apkārtnē”, kurus pats Modiano, iespējams, novērtētu kā bezjēdzīgus, tomēr radījuši – atgādinot Prusta rakstīto – vienu no apsēstākajiem un valdzinošākajiem zudušā laika meklējumiem mūsdienu literatūrā.
Le Nouvel Observateur

Izcils romāns, kura radītā burvība nepamet jūs vēl ilgi pēc tā izlasīšanas.
Vogue

Neapstrīdami oriģināls meistardarbs… Neviens nelasa Patrika Modiano romānus, lai uzzinātu atbildes. Modiano romānus lasa to izcilības dēļ, katrs no tiem ir kā vēl nebijusi kāda iepriekš neatklāta nozieguma jauna versija.
Guardian

Romāns “Lai tu neapmaldies šajā apkārtnē” ir kā aizdomu iniciēta izmeklēšana mūsu atmiņu dzīlēs, iekļaujot sevī stāstus, kurus mēs mēdzam atklāt citiem par savu dzīvi. Tas ir kā noslēpums, kurš nekad nepārstāj jūs vajāt.
Entertainment Weekly

Iesaki draugiem