Apraksts

“Bet es neesmu tāds kā citi zēni! Es esmu labāks par viņiem visiem un vienmēr saku patiesību.”

Pārsteidzošā pasaka par to, kā vecais kokgriezējs Džepeto izgatavo nepaklausīgu lelli – koka puiku, kas spēj runāt, dejot un mest kūleņus, ir bijusi lasītāju iemīļota grāmata jau kopš tās sarakstīšanas pirms vairāk nekā 130 gadiem.
“Pinokio piedzīvojumi” pirmoreiz iznāca 1881. gadā turpinājumos bērnu laikrakstā. Kopš tā laika kā jauni, tā veci lasītāji ir priecājušies par fantastisko Karlo Kollodi pasaku pasauli, kurā viss ir iespējams un aiz katra stūra gaida pārsteigumi. Nemierīgais, mazais palaidnis Pinokio neņem vērā sava labsirdīgā tēva padomus un dodas pasaulē meklēt piedzīvojumus. Ceļā viņš sastop daudzus interesantus varoņus – nelietīgo Lapsu un Runci, gudro Runājošo Circeni un Skaisto Meiteni ar zilajiem matiem – un iekuļas dažādās ķibelēs. Par laimi, grāmatas beigās nevaldāmais koka puisēns gūst mācību un piepildās viņa karstākā vēlēšanās – viņš kļūst par īstu zēnu.

Šajā skaistajā izdevumā godalgotais mākslinieks Roberts Ingpens ir uztvēris nerātnā Pinokio un viņa neparasto piedzīvojumu būtību kā neviens iepriekš, iedvešot šai burvīgajai klasikai jaunu elpu.

No itāļu valodas tulkojusi Silvija Ķuze.

Iesaki draugiem