Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple iBooks

Latviešu lasītājiem labi pazīstamais franču rakstnieks Frederiks Beigbeders atkal pārsteidz lasītājus ar sev raksturīgo ironiju, stāstnieka talantu un gluži netipiski smeldzīgu un romantisku romānu.

Dažās zemēs noteiktos laikposmos pienāk brīdis, kad šķiet, ka cilvēki gaida svarīgu un traģisku notikumu, kas tiem palīdzētu atrisināt visas problēmas. Šādus laikposmus parasti dēvē par pirmskara periodu. Tas nav īstais brīdis, lai iemīlētos.

1940. gadā Ņujorkā divdesmit vienu gadu vecs iesācējs rakstnieks Džerijs Selindžers satiek ievērojamākā amerikāņu dramaturga meitu, piecpadsmitgadīgo Ūnu O’Nīlu. Viņu idille pa īstam sākās nākamajā vasarā… dažus mēnešus pirms Pērlhārboras. 1942. gada sākumā Selindžeru iesauc armijā, un viņš dodas karā uz Eiropu, bet Ūna – izmēģināt laimi Holivudā.

Viņi nekad neapprecējās, un viņiem nebija bērnu.
F. B.

Amerikas augstākās sabiedrības meiteņu izpriecas, pasaulslaveni rakstnieki un kinozvaigznes, vēsturiskas personības, Otrais pasaules karš un nepiepildītas mīlas burvība jaunajā Beigbedera romānā "Ūna un Selindžers".

No franču valodas tulkojusi Inta Šmite.

Iesaki draugiem