Apraksts

Pēc divdesmit piecus gadus ilgas laimīgas kopdzīves Duglass Pītersens ļoti labi saprot savas sievas vēlmi “atklāt sevi no jauna”, jo īpaši šobrīd, kad viņu pieaugušais dēls Albijs pošas atstāt mājas, lai sāktu studēt. Vienīgi viņš bija iedomājies, ka to viņi darīs kopā... Tāpēc, kad Konija paziņo vīram par savu nodomu viņu pamest, Duglass tomēr pierunā sievu un dēlu doties pēdējā kopīgā ģimenes ceļojumā pa Eiropu – uz Parīzi, Amsterdamu, Minheni, Venēciju un Florenci. Viņš cer, ka šajā ceļojumā izdosies atgūt sievas mīlestību un nodibināt sirsnīgākas attiecības ar dēlu. Par spīti rūpīgi izstrādātajam plānam, ģimeni tomēr gaida gaužām negaidīti pavērsieni.
Vai šī vasara būs pēdējā, kuru ģimene pavadīs kopā, vai tomēr viņu dzīvē sāksies pavisam jauns posms?

Deivids Nikolss (David Nicholls, 1966) pirms sāka rakstīt grāmatas, bija aktieris un piedalījies lugu uzvedumos. Viņš ir arī scenāriju autors vairākiem slaveniem britu televīzijas seriāliem. Pēc viņa sarakstītā romāna “Viena diena” motīviem ir uzņemta mākslas filma ar Annu Heteveju un Džimu Stērdžesu galvenajās lomās.

No angļu valodas tulkojusi Silvija Brice.


Šim romānam izdodas būt reizē neprātīgi komiskam un ļoti aizkustinošam. Tas ir vienkārši lielisks!
S. Dž. Votsons, romāna “Pirms es aizeju gulēt” autors

Nikols ir patīkami savāds rakstnieks... un viņa romāns “Mēs” ir kā ilgi gaidīts, labi ienācies auglis. Romāns nemanot pārtop nopietnā apcerējumā par to, kas notiek ar laulību “nogatavošanās” periodā, par to, ka arī vecāki mēdz pieļaut kļūdas, un par to, ko spējam saglabāt, par spīti visām ikdienas grūtībām.
Washington Post

Asprātīgs, skumjš, iejūtīgs – nešaubos, ka šis romāns iekaros milzīgu slavu!
Džodžo Moja, romāna “Pirms atkal tiksimies” autore

Romānu “Mēs” lasīt ir viegli un aizraujoši; to varētu salīdzināt ar divu ceļojumu aprakstu, kurā viens ceļojums mērāms kilometros, bet otrs – līdzpārdzīvojumos.
Seattle Times

Deivids Nikolss ir izcils meistars, talantīgs stāstnieks un mūsdienu tikumu asredzīgs atspoguļotājs.
New York Times Book Review

Iesaki draugiem