Apraksts

Izmēģini šeit!

Kas ir viļņi? Kur tos izmanto? Kā tos var pārsūtīt? Kā ieraksta skaņu? Kā var kodēt signālus? Ko dara rentgenstarojums? Kur var būt noderīga radioaktivitāte? Kā starojums ietekmē cilvēka organismu? Kādu ierīču darbībā un kādu procesu nodrošināšanai svarīga loma ir viļņiem un svārstībām?

Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem meklējiet sērijas “Mazā interaktīvā enciklopēdija” interaktīvajā materiālā “TEHNIKA. VIĻŅI UN SVĀRSTĪBAS”!

Diskā ietvertie temati aizraujošā un dinamiskā veidā ļauj gūt ieskatu tehnikas pasaulē –, vērojot video un animācijas, pētot un veidojot dažādu procesu simulācijas, aplūkojot interaktīvus attēlus, kā arī pildot daudzveidīgus uzdevumus ar atgriezenisko saiti un pašpārbaudes iespējām.

Materiālā iekļauti šādi temati: “Elektromagnētiskie viļņi”, “Viļņu izmantošana saziņai”, “Analogie un digitālie signāli”, “Signālu kodēšana”, “Rentgenstarojums”, “Radioaktivitātes izmantošana”, “Starojuma ietekme uz organismiem”. Šie temati ir atlasīti no interaktīvā mācību materiāla “Fizika 8.–9. klasei” 1. daļas, kā arī materiāla “Fizika 12. klasei” (Zvaigzne ABC, 2013).

Tehniskā specifikācija: 1 GHz Intel Pentium III vai līdzvērtīgs procesors; 512 MB RAM; ar DirectX 9 savietojama videokarte ar 128 MB pieejamu atmiņu; 500 MB vietas uz cietā diska; DVD lasītājs; Microsoft Windows 10, 8.1, 8, 7, Vista, 2000 vai XP; Adobe Flash Player 8 vai jaunāks.

Vai esat gatavs? Ieslēdziet datoru un – aiziet!

Iesaki draugiem