Apraksts

Izmēģini šeit!

Kur izmanto elektrību ikdienā? Kas patiesībā ir baterija? Kā elektroenerģija nonāk mūsu mājās? Ko var uzzināt no elektroenerģijas skaitītāja? Kas ir transformators un kāda ir tā funkcija? Kas ir loģiskais elements? Kas ir pārslodze un kāpēc var rasties īsslēgums? Kā taupīt elektroenerģiju?

Uz šiem un daudziem citiem jautājumiem varēs gūt atbildi sērijas “Mazā interaktīvā enciklopēdija” interaktīvajā materiālā “TEHNIKA. ELEKTRĪBA”, jo tajā ietvertie temati aizraujošā un dinamiskā veidā ļauj gūt ieskatu elektrotehnikas pasaulē –, vērojot video un animācijas, pētot un veidojot dažādu procesu simulācijas, aplūkojot interaktīvus attēlus, kā arī pildot daudzveidīgus uzdevumus ar atgriezenisko saiti un pašpārbaudes iespējām.

Diskā iekļauti šādi temati: “Galvaniskie elementi un baterijas”, “Transformatori”, “Elektroenerģijas pārvade”, “Elektriskā strāva mājsaimniecībās”, “Elektroenerģijas taupīšanas metodes”, “Tranzistori un loģiskie elementi”. Šie temati ir atlasīti no interaktīvā mācību materiāla “Fizika 8.–9. klasei” 2. daļas, kā arī materiāliem “Fizika 11. klasei” un “Fizika 12. klasei” (Zvaigzne ABC, 2013).

Tehniskā specifikācija: 1 GHz Intel Pentium III vai līdzvērtīgs procesors; 512 MB RAM; ar DirectX 9 savietojama videokarte ar 128 MB pieejamu atmiņu; 500 MB vietas uz cietā diska; DVD lasītājs; Microsoft Windows 10, 8.1, 8, 7, Vista, 2000 vai XP; Adobe Flash Player 8 vai jaunāks.

Vai esat gatavs? Ieslēdziet datoru un – aiziet!

Iesaki draugiem