Apraksts

Hildegarde no Bingenas ir pārsteidzoša personība: izcilākā vācu mistiķe, dzejniece, komponiste, universāla zinātniece, ārste, kas īpaši pielietoja holistisko pieeju, un pirmā viduslaiku “zaļā”, brīdinot no iespējamas dabas sacelšanās pret cilvēku. Hildegarde bijusi daudzu nozīmīgu personību pastorāla padomdevēja. Kanonizēta 2012.gadā.”
Juris Rubenis

Ārstniecības līdzekļi no Hildegardes klostera aptiekas mūsdienīgā izpildījumā.

- Saskaņā ar Hildegardes medicīnu veselības veicināšanai ir būtiski gan dziednieciskie līdzekļi un organisma attīrīšana, gan atbilstošs uzturs, harmonija ar iekšējiem ritmiem, dabu un gadalaikiem, gan arī līdzsvarots dvēseles stāvoklis.

- Šajā grāmatā gadsimtiem glabātās Hildegardes holistiskās ārstniecības receptes un metodes tikušas papildinātas ar mūsdienīgām zināšanām par dziedniecību ar dabiskiem līdzekļiem.

- Pie katra ārstniecības līdzekļa apraksta ir nosauktas konkrētas ādas slimības, kuru novēršanai tas paredzēts, kā arī piedāvātas receptes šo līdzekļu lietošanai skaistumkopšanā.

- Metožu, slimību un indikāciju rādītāji ļauj ātri atrast informāciju par to, kā konkrētā gadījumā atgūt veselīgu un skaistu ādu.

- Šajā aptverošajā rokasgrāmatā līdzās praktiskiem padomiem ādas veselības uzturēšanā, atrodama arī informācija par Hildegardes fon Bingenas dzīvi un pasaules ainu, kā arī kuriozi un interesanti fakti no viņas grāmatām.

No vācu valodas tulkojusi Anne Sauka.

Iesaki draugiem