Apraksts

“Vētru māsa” ir otrā grāmata ciklā “Septiņas māsas”, kura pamatā ir teiksmas par Septiņu Māsu zvaigznāju.

Vēsts par mīļotā tēva pēkšņo un mīklaino nāvi sasniedz Aliju brīdī, kad viņa gatavojas Kiklādu regatei. Viņa atvadās no mīļotā, par kuru ģimenei vēl nav izstāstījusi, un steidzas uz Šveici. Ieradusies bērnības dienu mājās Atlantīdā – brīnišķīgā pilī Ženēvas ezera krastā, Alija vienlaikus ar pārējām māsām atklāj, ka viņas adoptējušais tēvs – noslēpumainais miljardieris, ko meitas bija iedēvējušas par Pā Soltu, – katrai no māsām atstājis norādes par viņu patieso izcelsmi.

Alijai nākas pārdzīvot vēl vienu traģēdiju – bīstamas regates laikā iet bojā viņas mīļotais. Alija nolemj atteikties no burāšanas uz visiem laikiem un, sekojot tēva atstātajām norādēm, dodas uz Norvēģiju.
Šajā saltajā, bet gleznainajā zemē viņa pamazām šķetina gadsimtu senu stāstu par izcilu jaunu sievieti Annu Landvīku – talantīgu dziedātāju – un atklāj pārsteidzošu saikni ar komponistu Edvardu Grīgu un viņa pasaulslaveno mūziku Henrika Ibsena lugai “Pērs Gints”.

Lūsindas Railijas aizraujošais romāns “Vētru māsa” stāsta par divām dzīvespriecīgām sievietēm, kuras gan dzīvojušas dažādos laikos, bet kuru dzīves nu savijušās aizkustinošā stāstā par ģimeni, mīlestību un piederību.

Lūsinda Railija ir īru rakstniece, kuras romāni pārdoti vairākos miljonos eksemplāru, nodrošinot autorei starptautisku slavu. Romānu cikla “Septiņas māsas” pamatā ir teiksmas par Septiņu Māsu zvaigznāju, un pēc tā motīviem Holivudā tiek uzņemts televīzijas seriāls. Lai uzzinātu vairāk, lūdzu, apmeklējiet www.thesevensistersseries.com

No angļu valodas tulkojusi Ligita Lanceniece.


Otrajā “Septiņu māsu” cikla grāmatā Lūsindas Railijas radītais stāsts lasītājus aizved no mūsdienu Eiropas uz deviņpadsmitā gadsimta Norvēģiju un atkal atpakaļ. Railijai īpaši veiksmīgi izdodas saplūdināt patiesus un dokumentētus vēsturiskus faktus ar iztēles radītiem tēliem, savijot aizraujošu un dziļu vēstījumu par ģimeniskām attiecībām, sirdssāpēm un piedošanu.
Booklist

Romāns “Vētru māsa” ir otrais darbs par māsām, kuras tika adoptētas vēl pavisam mazas un ir uzaugušas skaistā pilī pie Ženēvas ezera. Viņu tēvs Pā Solts negaidīti nomirst (vai tiešām viņš ir miris?), atstājot māsām norādes par viņu izcelsmi... Aizraujošs romāns, kurā netrūkst dramatisma un romantikas.
Daily Mail

Lūsindas Railijas stāsts ir tikpat skanīgs un dziļi izjusts kā Grīga slavenā svīta “Pērs Gints”. Jūtas un pārdzīvojumi emocionāli plūst no ikvienas rindiņas, radot neizskaidrojamu sajūtu, ka lasītājs pamazām ir kļuvis par stāsta dalībnieku un atrodas zālē, kurā skan Solveigas dziesmas pirmatskaņojums.
The Booktrailer

“Vētru māsa” ir neticami lielisks romāns, kurā rakstniece meistarīgi savijusi vēsturisko fonu un mūsdienu notikumus. Lasot lappuses par Norvēģiju un slavenajiem mūziķiem, rodas nepārvarama vēlme apmeklēt šo valsti un tās muzejus un nokļūt pēc iespējas tuvāk romānā aprakstītajām vietām un cilvēkiem.
Amazon.com

Iesaki draugiem