Apraksts

Sallija Džounsa ir ne vien uzticīgs draugs, bet arī neparasta personība. Šī apbrīnojamā gorilla, kas mēdz tērpties gan maharadžas tērpā, gan darba kombinezonā, brīvi jūtas starp cilvēkiem un, lai gan pati nespēj runāt cilvēku valodā, viņus lieliski saprot.

Sallija un Šefs ir tuvi biedri, un abi kopīgi vada kravas kuģi. Reiz viņi pieņem izdevīgu darba piedāvājumu, par kuru apsolīta ļoti liela nauda, tomēr darījums beidzas neveiksmīgi, un Šefs tiek nepatiesi apsūdzēts slepkavībā.

Tagad Sallijai Džounsai ir ne tikai jāizdzīvo vienai, bet arī jāattaisno Šefa godīgais vārds, tomēr ļaundari cīnās pretī un ir gatavi uz visu, lai tikai netiktu atklāti viņu noslēpumi...

Aizraujošs piedzīvojumu romāns par tumšiem noslēpumiem un negaidītu draudzību

“Sallija Džounsa ir ļoti simpātiska varone, un viņa ilgojas pēc Šefa un uztraucas, lai nenokļūtu zoodārza sprostā. Interesanta lasāmviela visa vecuma lasītājiem!”
School Library Journal

Jākobs Vegēliuss ir slavens zviedru rakstnieks un bērnu grāmatu ilustrators. Par romānu “Kapteiņa pērtiķis” viņam piešķirta Augusta balva par labāko bērnu grāmatu un Ziemeļvalstu Ministru padomes bērnu un jauniešu literatūras balva.

No zviedru valodas tulkojusi Rute Lediņa.

Iesaki draugiem