Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple iBooks

Tas, kurš kontrolē pagātni, pārvalda nākotni.

[burbulis] ir aktuāls trilleris par to, kā mēs digitālās uzraudzības ēnā cenšamies izveidot drošus burbuļus – sākot ar banku seifiem un beidzot ar milzīgām serveru hallēm. Taču visiem burbuļiem, gan lieliem, gan maziem, ir viena kopīga īpašība: agri vai vēlu tie pārplīst...

“Bija pagājuši seši mēneši, kopš viņš saņēma to nolādēto uzdevumu. Divdesmit četras nedēļas, simt astoņdesmit dienu, lai izstrādātu izejas stratēģiju. Ģeniālu plānu, kas varētu atbrīvot viņu no velnišķīgajām lamatām, kurās viņš iekūlies.
Kļūda – kurās viņi iekūlušies... Jo viņš taču vienkārši nevar izpildīt uzdevumu, galu galā viņš nav nekāds slepkava. Vai varbūt tomēr ir...?”

Kamēr HP izmisīgi cenšas izrauties no Spēles dzelzs tvēriena, Rebeka ir sākusi jaunu karjeru PayTag augošās IT impērijas drošības nodaļā. Taču senā bankas seifā atklājas ļoti satraucošs saturs, un viņa atkal ir spiesta vērsties pie noslēpumainā Tages Sammera, lai lūgtu palīdzību. Vai viņš tiešām ir sens tēva kolēģis no armijas laikiem, vai arī ir tā, kā apgalvo HP – Sammers patiesībā ir Spēles vadītājs?
Un kas īsti ir Spēles atkritēju grupa, kura medī HP? Ko viņi vēlas un, galvenais, kā šajā ainā iesaistās Bekas un HP bērnības draugs Magnuss Sandstrems jeb Farūks Al-Hasans?
Laikā, kamēr Stokholma vēlreiz pošas karaliskajām kāzām, HP un Rebeka nokļūst uz pēdējās nāvējošās sadursmes takas. Bet, ja īstenība ir tikai spēle, tad kā atšķirt draugu no ienaidnieka? Vai varbūt ienaidnieks patiesībā var izrādīties draugs?

Anderss de la Mote ir strādājis Stokholmas policijā, bet tagad nodarbojas ar drošības jautājumiem starptautiskā IT uzņēmumā. [burbulis] ir turpinājums viņa veiksmīgajam debijas romānam [geim], kas 2010. gadā saņēma Zviedrijas Detektīvromānu akadēmijas debitantu balvu. Triloģijas grāmatas jau izdotas 28 valstīs, turklāt SF producēšanas kompānija ir nopirkusi romānu ekranizēšanas tiesības.

No zviedru valodas tulkojusi Dace Deniņa.


Anderss de la Mote piedāvā izklaidējošu un vienlaikus šausminošu lasāmvielu, kas ievelk lasītāju neomulīgi ticamā stāstā. Šī triloģija neapšaubāmi ir detektīvu zelta grauds.
Skanska dagbladet

Salīdzinot ar pirmajām divām triloģijas grāmatām, šajā ir vēl vairāk notikumu, vēl vairāk dramatisku pavērsienu, kas strauji seko cits citam. Uzticēties nevar nevienam, nekas nav tā, kā izskatās pirmajā mirklī... Tiesa, autora humora izjūta ir lieliska, un lasītājs sevi ik pa brīdim pieķer smaidām, lai gan notikumi ir diezgan skarbi. Ar nepacietību gaidīsim Andersa de la Motes nākamo grāmatu, jo esam pārliecināti – viens no mūsdienu talantīgākajiem zviedru trilleru rakstniekiem mūs pārsteigs arī turpmāk.
Dast

Augsta līmeņa izklaide un pārsteidzoši interesanta intriga mūsdienu kiberrealitātē.
Kristianstadsbladet

Triloģija [geim] patīkami izceļas starp daudzajiem vidusmēra kriminālromāniem un trilleriem, kas pēdējā laikā piepildījuši grāmatveikalu plauktus. Spraigs sižets, asi un dzēlīgi izteiksmes līdzekļi. Anderss de la Mote ir uzrakstījis perfektu trilleri.
Paragraf

Notikumu centrā izvirzot digitālo sabiedrību, Anderss de la Mote jau atkal radījis spriedzes piesātinātu virpuļviesuli, kas pārvietojas neprātīgā tempā. Tā kā [burbulis] ir triloģijas noslēdzošā grāmata, no sirds apskaužam tos, kuri nav lasījuši iepriekšējās daļas – [geim] un [troksnis]. Viņiem viss vēl priekšā.
Metro

Grāmatu sāks tirgot 28. oktobrī.

Publikācijas

Iesaki draugiem