Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple iBooks

Dažas dienas pēc tam, kad Šerloks Holmss un viņa lielākais ienaidnieks Moriartijs pēc izšķirošas cīņas iekrīt Reihenbahas ūdenskritumā, Eiropā no Ņujorkas ierodas Pinkertona firmas aģents Frederiks Čeiss. Moriartija nāve ir atstājusi noziedzīgajā pasaulē bīstamu tukšumu, ko strauji tiecas aizpildīt jauns, izcils un velnišķi noziedzīgs prāts, gribēdams ieņemt viņa vietu.

Čeisam talkā nāk Skotlendjarda inspektors Etelnijs Džonss, dedzīgs Šerloka Holmsa izmeklēšanas metožu un dedukcijas piekritējs. Frederikam Čeisam jālauž ceļš cauri Anglijas galvaspilsētas tumšākajiem nostūriem, lai uzietu šo noslēpumaino personu – cilvēku, kas visos iedveš bailes, bet reti parādās ļaudīs; cilvēku, kas apņēmies pakļaut Londonu slepkavību un draudu vilnim.

Spēle ir sākusies...

Entonijs Horovics, iespējams, ir īstenojis vairāk (literāru) slepkavību nekā jebkurš cits mūsdienu rakstnieks. Viņš ir pazīstams televīzijas scenāriju autors, kas radījis seriālus “Midsomeras slepkavības”, “Puaro”, BAFTA balvas ieguvēju “Foila karš” u.c. Entonijs Horovics ir sarakstījis arī virkni bestselleru bērniem, tostarp Aleksa Raidera grāmatas, kas pārdotas vairāk nekā trīspadsmit miljonos eksemplāru. Viņa pirmais par Šerloku Holmsu un doktoru Vatsonu sarakstītais romāns “Zīda nams” ilgi turējās Sunday Times populārāko darbu Top 10 sarakstā. Rakstnieks vairākkārt ir teicis, ka sers Arturs Konans Doils esot devis iedvesmu viņa darbiem jau kopš tā laika, kad viņš sešpadsmit gadu vecumā iepazinies ar Šerloka Holmsa stāstiem.

No angļu valodas tulkojusi Zane Rozenberga.


“Tas patiesi ir triumfs... Uzticīgi saglabājot oriģinālo stilu, Entonijs Horovics ir meistarīgi radījis tieši tādu aizraujošu stāstu, kāds vajadzīgs nākamajai fanu paaudzei.”
Bookseller

“E. Horovics patiešām ir trāpījis desmitniekā. Šis ir īsts un nenoliedzams Šerloks.”
Guardian

“Šis godbijīgais un meistarīgi veidotais veltījums Konanam Doilam sagādā tik patīkamus brīžus, ka lasītājam kļūst skumji, dzirdot Holmsa Stradivāri vijoles nobeiguma skaņas.”
Sunday Times

“Gan mulsinošais noslēpums, gan izcilais detektīvs ir savā labākajā formā. Ļoti labs darbs; un atļaušos sacīt, ka tikpat labs kā oriģināls!”
Literary Review

“Entonijs Horovics ir notvēris Holmsa lidojumu.”
The Times

“Sarežģīts un iepriecinošs sižets, ar kuru Konans Doils lepotos, un grāmata, kas piesātināta ar autentiskām laikmeta detaļām.”
Herald

Iesaki draugiem