Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple iBooks

Bērinieku pulkā iesper zibens; jauna sieviete bez pēdām pazūd Neapoles līcī, un viņas vīrs pārguļ ar viņas labāko draudzeni...

Sava tēva bērēs tiesu mediķe Sisija pēc ilgiem laikiem sastop bijušo studiju biedru Štefanu. Vīnē viņi abi un Regīna, kura vēlāk kļuvusi par Štefana sievu, ir bijuši nešķirami draugi, līdz laulātais pāris pārcēlies uz Štīrijas dienvidiem un Štefans sācis tur strādāt par bērnu ārstu. Štefans uzaicina Sisiju ciemos un pastāsta, ka atvaļinājuma laikā Itālijā, Pročidas salā, Regīna ir noslīkusi, taču viņas līķis palicis neatrasts. Pēc garas atmiņu nakts Štefanam un Sisijai sākas romāns.
Tomēr Sisijai no prāta neiziet Regīnas pazušana, un viņa nolemj pati doties uz Pročidu…

Lilianas Fašingeres romāns aizraujoši stāsta par pēdu dzīšanu no visdziļākās austriešu provinces līdz pat itāļu organizētās noziedzības perēkļiem.
Tas ironizē par pašieceltām autoritātēm, un piedevām tam piemīt asprātīga detektīvromāna spriedze.

Liliana Fašingere (Lilian Faschinger, dz. 1950), austriešu rakstniece, ir studējusi anglistiku un vēsturi Grācā. 2008. gadā viņa saņēma Frīdriha Glauzera balvu (līdzās Vācu kriminālliteratūras balvai tā ir svarīgākā balva kriminālromānu autoriem vācvalodīgajās valstīs). Kritikas un lasītāju ievērību guvuši arī citi viņas sarakstītie romāni.

No vācu valodas tulkojusi Silvija Brice.


Liliana Fašingere ir brīnišķīgi traka autore. Viņa raksta tikpat amorāli, cik dzīvespriecīgi.
Süddeutsche Zeitung

Liliana Fašingere nemēdz runāt aplinkus. “Nešķiramajos” viņa tūdaļ ķeras vērsim pie ragiem, strauji attīsta sižetu, īsi un trāpīgi raksturo romāna varoņus un piedevām atstāj gana telpas tam, lai sagādātu aizvien jaunus sižetiskus pārsteigumus.
Falter

Kriminālromāns ar spilgtiem šausmu filmas elementiem, sākot ar zibens spērienu bērēs un beidzot ar slepkavības mēģinājumu un ugunsgrēku. Aizraujoši, asprātīgi un izklaidējoši.
Austria Presse Agentur

Prasmīgās stāstnieces Lilianas Fašingeres jaunais romāns spilgti parāda austriešu provinces dzīvi, kam paralēli risinās aizraujošs kriminālsižets ar pārsteidzošām beigām.
Frankfurter Rundschau

Šī brīnišķi izklaidējošā romāna pamatelementi ir apsēstība ar seksu un varaskāri, kā arī maskas noraušana dažiem iedomīgiem ļaudīm, kuri pārlieku iemīlējušies sevī. Tik pārdrošs un dzēlīgs sen nav bijis neviens kriminālromāns.
Krimi-Couch.de

Publikācijas

Iesaki draugiem