Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Kā būtu, ja savu dzīvi varētu nodzīvot vēl un vēlreiz,
līdz visu izdotos izdarīt pareizi?
Vai tad mēs būtu laimīgi?

Ledaini aukstā 1910. gada naktī pasaulē nāk mazulīte un nomirst, nepaspējusi pat ievilkt elpu.
Ledaini aukstā 1910. gada naktī tā pati mazulīte piedzimst vēlreiz, lai pavēstītu savu stāstu.
Kā būtu, ja arī mums tiktu dota iespēja piedzimt otrreiz? Un trešoreiz? Ja mums tiktu dāvāta iespēja nodzīvot dzīvi neskaitāmas reizes? Vai tad mēs spētu izglābt pasauli no neizbēgamā likteņa? Un vai mēs patiesi to gribētu darīt?

Romānā “Dzīve pēc dzīves” iepazīstam Ursulu Todu, kura atkal un atkal izdzīvo pagājušā gadsimta trauksmainos notikumus. Savu neparasto dzīvi Ursula uztver ar ziņkāri, humoru un patiesu vēlēšanos izdarīt visu pareizi. Atšķirībā no pārējiem viņa sev nejautā: “Kas būtu, ja būtu,” – jo viņai ir dota iespēja labot savas kļūdas un līdz ar to – arī dzīvi. Tomēr viņa pieredz arī zaudējumus, nodevību, karu un nāvi. Tad kāds gan labums no šādas likteņa dāvanas?
Vai vispār ir iespējams nodzīvot dzīvi bez kļūdām?

Keita Atkinsone (Kate Atkinson, 1951), angļu rakstniece, studējusi literatūrzinātni, strādājusi par skolotāju, pirms pilnībā nodevās rakstīšanai. Viņas pirmais romāns “Neredzamo stundu muzejs” savā publicēšanas gadā (1995) saņēma Vitbreda balvu. Kopš tā laika viņas daiļdarbi gūst lielu atzinību visā pasaulē. Latviešu valodā izdoti arī romāni “Lietu vēsture” un “Kur ir, tur rodas”, kuros galvenais varonis ir privātdetektīvs Džeksons Broudijs.
Informācija par autori: www.kateatkinson.co.uk

No angļu valodas tulkojusi Silvija Brice.

Patiesi spoži. Atcerieties Odrijas Nifenegeres “Laika ceļotāja sievu” vai Deivida Nikolsa “Vienu dienu”. Romāns “Dzīve pēc dzīves” ir pelnījis iepriekš minēto darbu spožos panākumus, un tas noteikti saņems arī literāras balvas. Šī ir viena no retajām grāmatām, kuru jūs vēlaties vēlreiz pārlasīt, tiklīdz esat aizšķīris pēdējo lapu.
The Times

Viens no labākajiem romāniem, ko esmu lasījusi šajā gadsimtā. Keita Atkinsone ir īsts brīnums. Trūkst gana dedzīgu apzīmējumu, lai aprakstītu “Dzīvi pēc dzīves”: žilbinošs, asprātīgs, aizkustinošs, priecīgs, skumjš, dziļš romāns.
Giliana Flinna, romāna “Neatrodamā” autore

Pārdrošs, pārdomas rosinošs romāns, kura autore ir viena no mūsu talantīgākajām rakstniecēm.
Booklist

Visi Keitas Atkinsones romāni ir radīti ar emocionālu izsmalcinātību un izpratni par tekstu, tādējādi apliecinot autores izcilību, un “Dzīve pēc dzīves” ir viņas līdz šim aizraujošākā un rotaļīgākā grāmata.
The Guardian

Keitas Atkinsones jaunais romāns ir kā pārsteigumiem pilna dāvanu kastīte. Izcili konstruēts, bezgalīgi izklaidējošs romāns, kas satver lasītāju jau pirmajās lappusēs un nekad vairs neatlaiž. Ja vēlaties izjust aizkustinājumu, pārsteigumu – izlasiet šo grāmatu! Ja vēlaties iepriecināt draugus, uzdāviniet viņiem šo grāmatu!
Hilarija Mantela

Publikācijas

Iesaki draugiem